23948sdkhjf

DAGENS LEDER: De internationale rådgivere

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Internationaliseringen har for længst ramt toppen af de rådgivende danske ingeniørvirksomheder.

De største i branchen med Rambøll, Cowi, Niras, Alectia og Moe i spidsen har alle kontorer og aktiviteter over hele verden. I de senere år har flere store udenlandske rådgivningskoncerner samtidig haft øjnene rettet mod Danmark som eksempelvis hollandske Grontmijs overtagelse af Carl Bro, som sidste år derefter kom på svenske hænder med Swecos fusion med Grontmij. Og senest er midtjyske Midtconsult blevet en del af den store svenske rådgiverkoncern ÅF.

Med gårsdagens offentliggørelse af fusionen mellem Niras og Alectia oplever den danske rådgivningsbranche så den første sammenlægning blandt de største i branchen.

Dermed er konsolideringen for alvor slået igennem i branchen, og et af målene med fusionen er da også at skabe en bedre platform for fremtidig vækst - ikke mindst i udlandet.

For i jagten på øget omsætning og indtjening er de største danske rådgiverkoncerner nødt til at kigge uden for Danmarks grænser. Her står de unægtelig stærkere over for deres udenlandske konkurrenter, hvis de dels har en større finansiel styrke, men ikke mindst har flere specialer at byde ind med.

Desuden sender endnu en stor dansk spiller blandt de rådgivende ingeniører et positivt signal til udlandet. Det kan samtidig gøre det lettere for de danske rådgivere at tiltrække udenlandske ansatte i jagten på den højt specialiserede arbejdskraft, som de ikke kan finde herhjemme, fordi der ikke er ingeniører nok.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109