23948sdkhjf

Nordjyder vil sikre faglærte til erhvervslivet

Nyt initiativ skal sikre, at over 2.000 flere unge får en erhvervsuddannelse
Der bliver hårdt brug for flere faglærte i de nordjyske virksomheder hvis udviklingen og væksten i regionen skal fastholdes.

Mere præcist vil Nordjylland mangle mere end 2.400 faglærte i år 2020, hvis ikke udviklingen vendes, viser en analyse af fremtidens kompetenceudbud og efterspørgsel.

En del af udfordringen kan løses ved at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Derfor skyder de nordjyske erhvervsskoler gang i initiativet "Den erhvervsfaglige vej til succes".

Målet for det nye initiativ, som løber i tre år fra 2017 til 2019, er at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, begrænse frafaldet og få flere til at gennemføre uddannelsen. Samtidig skal der gøres en særlig indsats for at fortælle om de muligheder uddannelserne rummer inden for blandt andet håndværksfag.

Over 2.000 flere faglærte

- Nordjylland har hårdt brug for de faglærtes kompetencer til at sikre fortsat udvikling, stærke virksomheder og nye spændende arbejdspladser. Derfor arbejder vi for, at både unge og voksne har mulighed for at uddanne og videreuddanne sig mange steder i Nordjylland. Det er nemlig helt afgørende, at fremtidens arbejdskraft er tilgængelig der, hvor virksomhederne er og efterspørger den, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S), som også er formand for Vækstforum Nordjylland.

EUC Nordvest i Thisted har ansvaret for erhvervsskolernes nye initiativ. Ambitionen er, at andelen af en nordjysk ungdomsårgang, der påbegynder en erhvervsuddannelse, skal stige fra 22 procent til 26 procent, hvilket svarer til 2.100 flere elever i løbet af den treårige periode, initiativet løber.

Tilsvarende skal andelen af unge som gennemfører øges med seks procent, så Nordjylland får i alt 2.150 flere faglærte. Endelig skal der gennem samarbejdet med virksomhederne oprettes 600 nye praktikpladser, og manglen på faglært arbejdskraft skal reduceres med 450 personer.

Initiativet medfinansieres af Vækstforum Nordjylland med 35 mio. kroner via EU’s strukturfonde.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125