23948sdkhjf

DAGENS LEDER: København har ikke lyttet

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Kigger man ud over det kommunale landkort, kan man undre sig over, at der fortsat skal være så stor forskel på kommunernes byggesagsgebyrer. Nogle kommuner tager rask væk op mod 900 kroner i timen for at behandle en byggesag, mens andre kan klare det for 300 kroner.

Siden 1. januar 2015 har det været lovpligtigt for kommunerne at opkræve byggesagsgebyret baseret på antallet af timer brugt på sagsbehandling og ikke baseret på byggeprojektets samlede antal kvadratmetre.

Det vil sige, at kommunerne nu også skal bruge medarbejdernes tid til at registrere, hvor lang tid medarbejderen bruger på at sagsbehandle for at kunne opkræve et gebyr. Den tid burde jo kunne bruges langt mere effektivt på at få flere byggesager ekspederet igennem den kommunale sagsbehandling frem for at byde virksomheder og borgere, at de skal vente dage og uger på at få tilladelse til at opføre deres byggerier.

Nu har Københavns Kommune så valgt at øge byggesagsgebyret med 45 procent til 799 kroner i timen. Det er i den høje ende blandt landets kommuner og det er et skidt signal at sende til det lokale erhvervsliv. For byggerierne fremmer jo investeringsaktiviteten og beskæftigelsen i landets største kommune. Men i stedet vælger kommunen at øge omkostningerne for virksomheder og borgere.

København er gang på gang landet nederst i erhvervsvenlighedsundersøgelser og har hver gang bedyret, at kommunen skulle være bedre. Men den seneste handling fra Rådhuspladsen viser, at kommunen desværre har langt igen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109