23948sdkhjf

Arkitekter skal kæmpe for at slå igennem i udlandet

Danske Arkitektvirksomheder arbejder på eksportmodel
Danske arkitekter nyder stor respekt i udlandet. Det er en styrkeposition, som hele branchen skal formå at udnytte, skriver Danske Arkitektvirksomheder i sit nyhedsbrev.

Der er en stor mængde arkitektvirksomheder, der sagtens kunne bringe deres kompetencer ud over landets grænser, men måske mangler den rette bevæggrund til at gøre det. Sådan lyder pointen fra brancheorganisationen, der med direktør Lene Espersen i spidsen vil fortælle, at internationalisering ikke sker af sig selv, men skal være resultatet af meget bevidste til- og fravalg.

"Potentialet er til stede - men det er vigtigt, at fuglene ikke bliver på taget, skriver danskeark.dk

Udarbejder konkret model

I Danske Arkitektvirksomheders fokusudvalg for forretningsudvikling søger man at hjælpe medlemmerne med en internationaliseringsproces.

Allerede nu er der holdt interne workshops og seminarer med eksterne oplægsholdere fra brancher med internationalt udsyn.

"Vi skal udarbejde en model for, hvordan danske arkitektvirksomheder over en bredere kam kan eksportere deres arbejde mest effektivt. Målet er dels at øge omsætningen og indtjeningen, men også at sikre en øget risikospredning for medlemsvirksomhederne", skriver danskeark.dk

Det har blandt andet givet den indsigt, at medlemsvirksomhederne skal igennem en erkendelsesproces, før en endelig beslutning om at internationalisere virksomheden bliver værdifuld.

Også mulighed for de små

En virksomhed behøver ikke at være stor, før internationalisering kan blive interessant, mener Danske Arkitektvirksomheder.

Faktisk kan det være lettere for en mindre virksomhed at indgå internationale relationer og samarbejder, da der netop ikke er en stor organisation at tage hensyn til.

Danske Arkitektvirksomheder har igennem workshops og seminarer fundet ud af, at medlemmerne vil have hjælp til både proces og redskaber.

kargaard
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109