23948sdkhjf

DAGENS LEDER: En redegørelse med torne

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Det går jo egentlig meget godt i dansk økonomi. Der har været vækst hvert år siden 2009, arbejdsløsheden er lav, og beskæftigelsen er på vej opad. Det fremgik af regeringens økonomiske redegørelse, som den nye økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) offentliggjorde i går.

Men der er også grund til at råbe vagt i gevær. For med stigende vækst og fremgang i beskæftigelsen øger det også risikoen for kapacitetsbegrænsninger, som vil kunne hæmme væksten ikke bare i samfundet, men så sandelig også i virksomhederne.

For bygge- og anlægsbranchen kan netop kapacitetsbegrænsningerne være en hæmsko, der kan kvæle den spirende optimisme, som branchen trods alt oplever i disse år. Samtidig spår den økonomiske redegørelse, at der kommer mere gang i opførelsen af nye boliger. Særligt byggeriet af lejligheder i København og et øget antal nye almene boliger vil bidrage til stigningen i boligbyggeriet allerede næste år. Og i 2018 forventes det at byggeriet af enfamilieshuse stiger. Det vil frem mod 2018 skabe en vækst i byggeriet på otte procent, og dermed er det ikke kapacitetsbegrænsninger, som branchen har brug for med forventninger om øget aktivitet.

Det bliver derfor også afgørende om regeringen formår at fremsætte konkrete tiltag, der ikke bare hjælper det spirrende opsving på vej og gøre det lettere at drive virksomhed, men samtidig tager højde for, at langt flere skal tilskyndes til at tage et job, så virksomhederne kan drage nytte af stigende aktivitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095