23948sdkhjf

Særlige konsulenter skal håndtere regn

Teknologisk Institut og kloakbranchen har udviklet ny uddannelse til regnvandskonsulent
Man kan ikke åbne en avis uden at se ordet klimaændringer. Det giver arbejde, både for kommuner, der har lavet klimatilpasningsplaner, forsyninger, der er i gang med at udbygge kloaksystemerne, bygge bassiner samt finde på andre måder, at håndtere de store regnvandsmængder på.

Lokal afledning af regnvand (LAR) er en af de metoder, der kan tages i brug, når borgere skal hjælpe kommunen med at nedsætte belastningen af regnvand på vores kloaksystemer.

Mange kommuner er i fuld gang med arbejdet med at få borgerne til at håndtere regnvandet på deres egen grund, men kommunerne mangler kvalificerede medarbejdere til at rådgive og inspirere borgere, samt anlægsgartnere og kloakmestre, som kan hjælpe borgene med, hvordan de skal anlægge deres LAR-anlæg.

Udover at man med LAR-anlæg kan håndtere regnvandet, kan de skabe grønne kreative regnvandsløsninger, der giver liv i haven.

Fire dages kursus

Danske Kloakmestre, De grønne Kloakentreprenører, Teknologisk Institut og Skovskolen har derfor i samarbejde med det tværkommunale netværk Klikovand udviklet et fire-dages kursus, der giver kommunalt ansatte, anlægsgartnere og kloakmestre færdigheder i at rådgive og udføre anlæg med grøn håndtering af regnvand.

De første to hold af Regnvandskonsulenter har fået deres eksamensbevis, og er nu klar til at rådgive borgere om, hvordan de bedst muligt kan håndtere regnvand på egen grund.

Regnvandskonsulenterne skal gennemføre et fire-dages kursus, hvor de får ny faglig viden og praktisk erfaring med at udføre løsninger med lokal afledning af regnvand - både klassiske som faskiner og mere grønne som regnbede, nedsivning i græsplæner og terrænreguleringer.

Efter kurset får man et kursusbevis, der dokumenterer, at man har gennemført et kursus på højt fagligt niveau om håndtering af regnvand, og dermed er eksamineret regnvandskonsulent.

brahe
Læs mere om: LAR
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094