23948sdkhjf

DAGENS LEDER: OPP med fornuft

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Offentlige - Private Partnerskaber, også kaldet OPP er noget, vi har set eksempler på i Danmark, blandt andet med etableringen af Kliplev-Sønderborg motorvejen, der fremvises som et eksempel på, hvordan det kan gøres.

Derfor er der også ganske god fornuft i at undersøge markedet for at få flere projekter sat i gang, og vel at mærke med en finansieringsmodel, der ikke behøver at belaste den offentlige økonomi.

Her er pensionsmilliarderne et godt bud på en alternativ finansieringskilde.

At man undersøger mulighederne, behøver ikke nødvendigvis ende med, at man vælger denne løsning, men der er også forskellige mellemløsninger, man kan regne på.

OPP-modellen vil kunne sætte projekter i gang, som ellers ikke ville kunne finde plads på finansloven. Projekter, som udover at løse et behov også vil kunne være med til at holde aktiviteten oppe i det niveau, den har nu. Og en Østlig Ringvej (havnetunnel) i København, som man har talt om i mange år, ville således kunne realiseres. Det samme ville en tredje Limfjordsforbindelse og en fjordforbindelse ved Randersfjord.

Men der skal regnes nøjagtigt på det, for pensionsselskaberne vil jo gerne have en forrentning af deres investering, og med et rekordlavt renteniveau, vil staten måske kunne låne penge billigere end det, som pensionsselskaberne kan finansiere til. Så det er frem med regnemaskinen, så vi kan langtidsberegne effekten af den konkrete løsning, men vi har eksempler på, at det kan fungere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095