23948sdkhjf

De fedtede timesedler erstattes af apps

Håndværksmestrene og entreprenørerne er vilde med apps til tidsregistrering via smartphone eller tablet
Anvendelsen af it-værktøjer til tidsregistrering, som traditionelt har været et administrativt smertebarn i byggeriets virksomheder, er steget med 25 procent-point fra fire procent til 29 procent.

Det viser Dansk Byggeris IT-analyse.

- Vores medlemmer har i stigende grad pakket de gamle timesedler væk og bruger i stedet apps. De fleste har i dag en smartphone, og kan tilgå apps hvor som helst fra - også fra byggepladsen. Medlemmerne har altså fået øjnene op for de besparelser, som digital tidsregistrering giver i form af flere fakturerbare timer og overblik over opgavernes faktiske tidsforbrug, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Stor variation

En del af udviklingen skyldes ifølge adm. direktør i it-rådgivningsvirksomheden Basit, Martin Profit Jakobsen, at det findes mange kvalificerede IT-leverandører til tidsregistrering.

- Der er stor forskel på den funktionalitet, som de forskellige tidsregistreringsløsninger tilbyder. Nogen af IT-værktøjerne er avancerede og indeholder for eksempel mulighed for at planlægge ressourcer, fremsende opgavebeskrivelser (arbejdssedlen) og mulighed for at registrere ikke bare tid, men også materialer og materiel.

Andre it-leverandører har implementeret konkrete akkordsystemer og har på den måde specialiseret sig indenfor delbrancher som for eksempel malere eller anlægsgartnere. Den store variation i løsningsudvalget er en kæmpe fordel for håndværks- og entreprenørvirksomhederne. Det gør det muligt for dem at finde de løsninger, der passer bedst til deres behov og krav, oplyser Martin Profit Jakobsen.

Læs også: " IT-værktøj er et stort hit i byggeriet ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109