23948sdkhjf

Nyt musikmuseum kan blive Europas bedste

Roskildes nye rockmuseum er nomineret til europæisk museumspris
Det er blot otte måneder siden, at det nye rockmuseum i Roskilde, Ragnarock - museet for pop, rock og ungdomskultur, slog dørene op for publikum, og allerede nu kan museet vinde en af Europas største hæderspriser inden for branchen.

European Museum Forum har offentliggjort, at Ragnarock er blevet nomineret til European Museum of the Year2017.

Prisen har eksisteret siden 1977 og bliver næste år uddelt i Kroatiens hovedstad Zagreb til maj. Museet er nomineret sammen med blandt andet Kongernes Jelling, Den Gamle By i Aarhus og Picasso-museet i Paris

- Vi er umådelig stolte over nomineringen, som er kulminationen på flere års intensivt arbejde mod at skabe et moderne kulturhus og et museum, der gennem musikken fortæller Danmarks historie set gennem de ungdommens øjne. Denne nominering er et kæmpe skulderklap til alle de medarbejdere, der har været og stadig er med til at skabe en fantastisk museumsoplevelse for vores gæster, siger museumsdirektør Frank Birkebæk i en pressemeddelelse.

En kreativ bydel

En rød løber leder op til den knap 3.400 kvm store bygning, som er designet af den danske arkitektvirksomhed Cobe og hollandske MVRDV, så gæsten føler sig som en rockstjerne fra første færd.

Bygningen, der ligger i Roskildes nye kreative bydel Musicon, er beklædt med 2.500 guldnitter, der sammen med LED-belysning, giver et unikt farvespil, og i foyeren er væggene beklædt med røde nitter, der leder tankerne hen på en velourforet guitarkasse. I foyeren findes desuden museumsbutik, museumscafé med egen kok, værksted, patio og eventområde.

Selve udstillingen er opbygget af 11 temaer, der alle indeholder interaktive installationer med auditivt og visuelt digitalt udstillingsdesign, som er udviklet af White Noise Agency og No Parking.

I udstillingen findes desuden verdens største pladespiller og en eventscene til særarrangementer og koncerter.

Det er anden gang, at museumskoncernen Romu, som står bag Ragnarock, modtager en nominering.

Første gang var i 1998 for Roskilde Museum.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11