23948sdkhjf

Klimatilpasning gælder også på vejene

Et ændret klima stiller også krav til afvanding af fremtidens vejbaner
Hurtig og effektiv afvanding af vejbelægningen stiller endnu større krav til korrekt dimensionerede afvandingssystemer, fordi motorveje og andre veje typisk er kendetegnet ved udfordrende forhold for linjedræn, dæksler og riste til inspektionsskakte.

Men det er ikke kun afvandingen, der skal tages højde for. Vandet skal også afledes på forsvarlig vis. Derfor skal det sikres, at den forurening, som kommer fra vores veje, og anden trafikal belægning, ikke forurener grundvandet.

- Bygherrer og rådgivende ingeniører er meget opmærksomme på, at kommende vejanlæg, broer og pladser skal kunne klare fremtidens klimaudfordringer, siger projektkonsulent Sanne A. Olsen fra ACO Danmark A/S, der leverer sikre og effektive løsninger til håndtering af regn- og spildevand.

Med på motorvej

ACO Danmark A/S har senest være involveret i anlæggelsen af den nye Silkeborg-motorvej, der åbnede i september.

Her har ACO arbejdet på de store broer på motorvejen, som går gennem skov og over Gudenåen, hvor producenten har leveret klimatilpasning i form af afvanding.

Motorvejen er koblet på den eksisterende motorvej til Herning, og på højbroen ved Funder, har ACO ligeledes leveret afløbet til brokonstruktionen.

brahe

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267