23948sdkhjf

Boligforeninger i Aarhus bygger historisk mange almene boliger

Frem mod 2019 bliver der knap 2.000 flere almene familieboliger i Aarhus, og det er positivt, mener blandt andre Dansk Byggeri, der påpeger yderligere byggebehov
Overalt i Aarhus er boligforeningerne på vej med almene familieboliger.

Ifølge kommunens opgørelser ventes der opført 1.997 i perioden 2016-2019, og det er et historisk højt niveau, vurderer chefkonsulent i Aarhus Kommune, Jørn Hedeby Nielsen, der arbejder med de almene boliger.

Det skriver JP Aarhus.

- Vi skal i hvert fald tilbage til 1980’erne, før der blev bygget lige så mange almene familieboliger, siger han til avisen.

Kommunen skal betale 10 procent af byggesummen, når der opføres almene boliger. Og for at boligforeningerne over fire år kan bygge mere end 1.600 nye almene familieboliger afsatte byrådet ved budgetforliget i fjor 232 mio. kroner, lyder det.

Fungerende teknisk rådmand, Camilla Fabricius (S), glæder sig over udviklingen.

Det samme gør Anders Rønnebro, formand for boligforeningerne i Aarhus og direktør i AAB, der i fjor frem mod udarbejdelsen af boligpolitikken i Aarhus, der går på at sikre en alsidig og mangfoldig by, var ude med riven efter kommunen for at få afsat flere penge til familieboliger.

Stadig behov for flere boliger

Også Dansk Byggeri glæder sig over de flere almene familieboliger.

Branche- og arbejdsgiverorganisationen var for nylig ude med en analyse, der viser, at et øget antal danskere og ønsket om at bo i storbyen generelt skaber behov for markant flere boliger her.

I Aarhus er der alene tale om 14.400 boliger frem mod 2025, mens der på landsplan er tale om 178.000 svarende til knap 20.000 nye boliger hvert år.

- Overordnet set er det positivt, at man planlægger at bygge et relativt stort antal almene familieboliger i Aarhus, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad og fremhæver det som "en god start" for byen.

Hun påpeger, at der stadig er tid til at begynde at planlægge yderligere boligbyggerier til at huse de mange tilflyttere og opfordrer til, at der ikke først bliver sat gang i planlægningen i 2023.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118