23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Fredensborg, Hvidovre, Brøndby Odense, Haderslev, Gram, Hundslund, Søften og Viborg
REGION HOVEDSTADEN

FREDENSBORG

Opførelse af almene boliger

Fredensborg Kommune har modtaget en henvendelse fra det almene boligselskab Lejerbo, der er interesseret i at erhverve ejendommene Benediktevej 30B og 32. Lejerbo ønsker på grunden at opføre almene boliger, og der er ifølge boligselskabet plads til cirka 27 boliger på stedet.

Lejerbo mener, at man kan få et projekt til at hænge økonomisk sammen, forudsat at kommunen er indstillet på at medfinansiere projektet med kommunalt grundkapitallån på cirka fem mio. kroner, hedder det i seneste byrådsreferat.

Boligselskabet har anmodet om kommunens principielle stillingtagen hertil, inden Lejerbo går videre med købsforhandlinger og projektudarbejdelse.

Fredensborg Byråd ser positivt på Lejerbos planer.

HVIDOVRE

Opførelse af boligbebyggelse

Ejeren af ejendommen på Landlystvej 42 har henvendt sig til Hvidovre Kommune med et ønske om at nedrive de eksisterende bygninger og i stedet opføre en ny boligbebyggelse på stedet.

White Arkitekter har udarbejdet en rummelighedsanalyse, der viser en ny bebyggelse bestående af 15 rækkehuse i to etager og 42 lejligheder i boligbebyggelser i fire etager.

Det er tanken at placere rækkehusene på den nordlige del af grunden op mod parcelhusene langs Holmelundsvej og etageboligerne på den sydlige del af grunden mellem nabobebyggelserne på Landlystvej 34 og 44.

Hvis byggeplanerne skal realiseres, skal der vedtages et tillæg til Kommuneplan 2016 og en ny lokalplan for ejendommen. Hvidovre Kommunalbestyrelse skal på sit møde i dag beslutte, om der skal gennemføres en forudgående høring, hvor man indkalder ideer og forslag til den kommende planlægning.

BRØNDBY

Renovering af svømmehal

Teknisk Forvaltning søger om en anlægsbevilling på 500.000 kroner til renovering af svømmehallen på Brøndby Strand skole. Børneudvalget anbefaler, at pengene bevilges.

REGION SYDDANMARK

ODENSE

Indretning af udvalgsvarebutik

Planloven giver mulighed for, at der i Odense Kommune kan planlægges for tre nye udvalgsvarebutikker større end 2.000 kvm i hver planperiode. To af disse tre butikker er lokalplanlagt til placering i et kommende VIVA for enden af Kongensgade, og den tredje ser ud til at komme til at ligge i Vestergade. I hvert fald godkendte By- og Kulturudvalget i Odense Kommune på sit seneste møde kommuneplantillæg nr. 8, der er udarbejdet efter ønske fra H&M, endeligt.

H&M ønsker at sammenlægge den tidligere Fona-butik i Vestergade med H&M butikken i naboejendommen til én 3.500 kvm stor udvalgsvarebutik.

Forslaget har været i høring, og der indkom ingen bemærkninger i høringsperioden. Tillægget skal også have byrådets blåstemplingen, inden vedtagelsen er endelig.

HADERSLEV

Renovering af omklædningsrum

Haderslev Byråd skal på sit møde i dag beslutte, om der skal gives en anlægsbevilling på 938.000 kroner til renovering af omklædningsrummene i Hjortebro svømmehal.

ConPro, som yder bygherrerådgivning på renoveringen af Hjortebro svømmehallen, vurderer, at omklædnings- og baderummene ved Hjortebroskolens svømmebassin er utidssvarende og er tjenlige til en opgradering.

Eftersom licitationen på renoveringen af svømmehallen resulterede i et overskydende budget på 719.000 kroner, søges disse midler tilført renoveringen af omklædningsrummene. Derudover er der et overskud på 219.000 kroner fra anlægsbyggeriet på Favrdalskolen, som ligeledes søges tilført dette projekt. Der vil efterfølgende blive arbejdet på at finde yderligere finansieringsmuligheder til renoveringsprojektet, hvorefter der foretages en prioritering af, hvad der kan gennemføres indenfor rammen.

GRAM

Motorikcenter og bibliotek

Styregruppen for Gram Motorikcenter, daginstitution og bibliotek har udarbejdet et byggeprogram som indstilles godkendt i Haderslev Byråd, der tager stilling i sagen i dag.

I sine hovedgrupperinger indeholder projektet motorikcenter med springcenterfunktion, bibliotek og borgerservice, daginstitution med plads til 135 børn og en overdækket forbindelse til Gram Skole. Der etableres et madpakkehus i nærheden af skoven. Denne facilitet er ikke beskrevet i byggeprogrammet og løses som en bygherreleverance.

Ifølge tidsplanen prækvalificeres der fire team til at give bud på opgaven inden længe, og byggeperioden er sat til august 2017 til juli 2018.

REGION MIDTJYLLAND

HUNDSLUND

Biomassefyret kedel

Odder Byråd har vedtaget Lokalplan nr. 8009 endeligt, hvilket betyder, at der kan etableres en biomassefyret kedel på Guldagervej i Hundslund.

SØFTEN

Udbygning og renovering af skole

Favrskov Byråd har i budgettet for 2016 og 2017 afsat et rådighedsbeløb på i alt 9,318 mio. kroner til renovering og udvidelse af Bakkehuset, inklusive energirenovering. Bakkehuset huser mellemtrinnet på Præstemarkskolen. Favrskov Byråd skal på sit møde i dag godkende en anlægsbevilling til projektet.

Arkitektfirmaet Kærsgaard & Andersen har sammen med Favrskov Kommune udarbejdet et skitseforslag for projektet, som er den anden af de i alt tre etaper renoveringen af Præstemarkskolen er delt op i.

Renoveringen omfatter blandt andet forbedring af luftkvaliteten ved installering af mekanisk balanceret ventilation i undervisningslokaler og grupperum, hvor der ikke er ventilation i dag, renovering af elevtoiletter, handicaptoilet og tekøkken samt maling af undervisningslokaler. I den ældste del af Bakkehuset udskiftes taget, og der efterisoleres.

Projektet i Bakkehuset indeholder en tilbygning på 54 kvm.

VIBORG

Dagligvarebutikker

Viborg Kommune har modtaget tre ansøgninger om udvidelse eller etablering af dagligvarebutikker ved hjørnerne af Indre Ringvej og Marsk Stigs Vej. På den baggrund har forvaltningen i løbet af år 2016 været i dialog med en del af de berørte lodsejere i området med henblik på en ny lokalplanlægning.

Ansøgning A ønsker at etablere en ny dagligvarebutik på 2.000 kvm på hjørnet nord for Marsk Stigs vej og langs Indre Ringvej.

Ansøgning B ønsker at udvide eksisterende detailhandelsbutik på ejendommen Marsk Stigs Vej 1 til 2.300 kvm.

Ansøgning C ønsker at etablere en ny detailhandelsbutik på 2.500 kvm syd for Marsk Stigs Vej og langs for Indre Ringvej.

Sagen behandles af Teknisk Udvalg i Viborg Kommune i morgen, hvor der dels skal tages stilling til fordeling af rammen for detailhandel og dels til igangsætning af ny planlægning for området nord for Marsk Stigs Vej og øst for Indre Ringvej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125