23948sdkhjf

DAGENS LEDER: IGU er politisk klamphuggeri

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Man kan mene meget om flygtningeproblematikken og den måde, som politikerne håndterer situationen på. Men hidtil har store dele af den danske flygtningepolitik - ligesom ledighedspolitikken - handlet om at få anbragt nogle besværlige befolkningsgrupper i nogle rigide økonomiske rammer. En politik, som på ingen måde betragter ledige eller flygtninge som vigtige ressourcer, samfundet kan få gavn af.

Det har politikerne lyttet til, men resultatet er blot, at de har iværksat flere ineffektive ordninger, der på ingen måde har løst problemet. Snarere tværtimod.

Her i avisen kan man i dag læse om den to-årige integrationsuddannelse - IGU. En på papiret rigtig udmærket ordning, som skal sikre flygtninge et job og 20 ugers uddannelse.

Mange små og mellemstore virksomheder i byggeriet er potentielle IGU-partnere. Men det hele falder til jorden, fordi ordningen tilsyneladende er så bureaukratisk og vanskelig at fortolke, at selv medarbejderne hos myndighederne må melde pas. Alle de gode intentioner og alle de gode muligheder for at lade flygtninge deltage i at skabe mere vækst i Danmark falder til jorden med et brag.

Det er ikke noget nyt. Mogens Glistrup, som jo havde klare holdninger til både "fremmede" og bureaukrati, havde ret i den ene antagelse - at papirnusseriet skal afskaffes.

Udmøntningen af IGU er dårligt politisk håndværk. Klamphuggeri hedder det i folkemunde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094