23948sdkhjf

Caverion vinder opgave på museum i København

Teknikentreprenøren skal sikre indeklimaet på Statens Museum for Kunst
Kunstværkerne skal sikres på Statens Museum for Kunst i København.

Teknikentreprenøren Caverion har vundet teknikentreprisen på 40 mio. kroner, der omfatter udskiftning af mange installationer på museet.

De kommende tekniske installationer - der kommer til at omfattede vvs/køl og ventilation - skal sikre et stabilt indeklima for kunsten.

- I fremtiden bliver bygningen forsynet med vandbåren fjernvarme, og derfor skal der installeres nye befugtningsanlæg. Det medfører væsentlige ombygninger og udskiftninger af ventilationsanlæg - og forsyninger af el og vvs, siger Bent Huus, tilbudschef i Caverion Projekt DK-Øst, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Som Nationalbanken

Han sammenligner opgaven med virksomhedens arbejde i Nationalbanken, hvor Caverion er involveret i en mindre ombygning i forbindelse med energioptimering.

- Der er en grund til, at man kalder Statens Museum for Kunst for Nationalbanken 2. Den indeholder lige så store værdier, og måske mere, fordi de er uerstattelige. Derfor er der meget stor fokus på sikkerheden, indeklimaet og gode forhold for gæsterne, også i den periode, hvor vi arbejder, siger Bent Huus.

Udskiftningen af installationer er nødvendiggjort af, at forsyningsselskabet Hofor i løbet af 2017 ophører med at levere dampforsyning til bygningen.

Dampen bruges i dag dels til opvarmning af bygningen og dels til direkte befugtning af ventilationsluften.

Hovedentreprisen omfatter fjernelse af dampdistributionsanlægget i bygningen og installation af nyt varmesystem.

Det vil frem til slutningen af næste år ske med hjælp fra 15-20 Caverion-folk i udførelsesperioden. Desuden skal der installeres et nyt CTS-anlæg, der står for Central Tilstandskontrol & Styring, som består af intelligente enheder, der sammenkobles i et netværk til styring af ventilations-, varme og køleanlæg.

- Desuden bliver de nuværende mekaniske køleanlæg af fjernkøling erstattet. Hofor står for forsyningen af kølevand frem til den nye kølecentral, siger Bent Huus.

Bedre indeklima

Hovedentreprisen omfatter alle øvrige arbejder i forbindelse med produktion og distribution af køling.

- Vi er glade for at hjælpe med at sikre et bedre indeklima for de værdifulde værker, gæster og medarbejdere på Statens Museum for Kunst, siger Knut Gaaserud, adm. direktør for Caverion Danmark-Norge, hvis overordnede omdrejningspunkt er livscyklusløsninger til bygninger og industri.

Arbejdet på museet skal udføres fra nu til slutningen af 2017.

Statens Museum for Kunst har landets største samling af kunst og har 180 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125