23948sdkhjf

Skamlingsbanke med alt indbygget

udsigt, undervisning, udstilling, butik og café
Det kommende besøgscenter på Skamlingsbanken syd for Kolding får en diskret placering i det kuperede terræn. Næsten som en hule eller et hobitbo gemmer bygningen sig i landskabet under en græsklædt bakke.

Det indvendige vil rumme udstillings- og undervisningslokaler, café, butik samt en storslået udsigt ud over Skamlingsbanken gennem det store glasparti.

Mandag blev vinderne i konkurrencen afsløret , og bag vinderforslaget "Skamlingsbanken - natur og stemmer, der samler" står totalrådgiver Cebra i samarbejde med Opland Landskabsarkitekter, Dansk Energi Management & Esbensen/Drias rådgivende ingeniører og 2+1 Idébureau.

Smelter sammen

Dommerkomiteen konstaterer i sin betænkning, at alle fem forslag er af høj kvalitet. I den samlede vurdering scorer Cebras forslag højest. En af fagdommerne, landskabsarkitekt Preben Skaarup, peger dog på forslaget fra totalrådgiver 3XN Arkitekter Landskab.

Et af konkurrencens krav har været, at besøgscentret skal indordne sig det storslåede landskab, som er Skamlingsbankens vartegn.

Centret på 500 kvadratmeter opføres i mørkebrun, laseret beton, facaderne beklædes med lameller af cedertræ, mens et grønt tag med græs bidrager til, at bygningen falder helt ind i landskabet.

Før byggeriet kan sættes i gang, skal der søges om tilladelse hos fredningsmyndighederne, da dele af Skamlingsbanken er fredet. Hvis alt falder på plads, vil besøgscenteret være klar til indvielse i sommeren 2018.

Bag projektet står Skamlingsbankeselskabet, Fonden til bevarelsen af Klokkestablen samt Kolding Kommune. A.P. Møller Fonden har skænket 40 mio. kroner til projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172