23948sdkhjf

Sydhavnen i forvandling

Københavns Kommunes Teknik- og miljøudvalg har vedtaget lokalplanændring
Et flertal i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har vedtaget en ændring af lokalplanen for Pladehallen i det nye Sydhavn.

I modsætning til den oprindelige lokalplan, hvor 2.500 kvm af hallen skulle bevares i sin industrielle form, er det med den nye beslutning skelettet af den gamle hal, der kommer til at stå tilbage.

Nordea Ejendomme har dermed fået mulighed for at rive Pladehallen ned og bygge højere, mener Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhl).

Det nye byggeri kommer primært til at rumme boliger, dog skal stueetagen bruges til andre formål. Efter ønske fra Nordea Ejendomme har udvalget besluttet, at stueetagen udover kultur også kan rumme cafeer og restauranter. Af Nordea Ejendommes hjemmeside, hvor de kommende boliger allerede er sat til salg, fremgår det, at selskabet satser på restauranter og cafeer i stueetagen.

- Kulturen er efter alt at dømme skubbet helt ud af Pladehallen. Københavnerne blev lokket til det nye Sydhavn under den forudsætning, at Pladehallen blev bevaret i sin industrielle form, så der med højt til loftet kunne afholdes koncerter, teatre og madmarkeder. Det skulle skabe liv og sammenhold i kvarteret. Et boligbyggeri med plads til cafeer og butikker i stueetagen er langtfra den bevaringsværdige kulturhal, københavnerne er blevet lovet, og området får nu lov til at udvikle sig til en soveby, siger Morten Kabell.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094