23948sdkhjf

Arkitekt-stormløb mod Building Green

Næsten dobbelt så mange arkitekter som sidste år besøgte den danske byggesektors årlige messe
Building Green-messen i Forum tiltrækker flere og flere økonomiske beslutningstagere fra byggeriet.

Især arkitekterne har i den grad taget den bæredygtige byggeevent til sig som deres grønne, faglige forum.

Det viser besøgsstatistikken fra årets Building Green, som fandt sted 2. og 3. november i København. Antallet af besøgende arkitekter steg med cirka 1000, svarende til en fremgang på mere end 100 pct.

Det er ikke mindst Building Greens stærke faglige program med markante internationale aktører inden for bæredygtighed og arkitektur, der har sikret besøgsfremgangen, vurderer Building Greens salgs- og marketingchef, Sarah Elhauge.

- Vi planlægger ambitiøst med Building Green, og jeg er ikke i tvivl om, at indlæg af høj faglig kvalitet er en af forklaringerne på, at vi år for år har været i stand til at løfte besøgstallet og sikre en stadig mere professionel sammensætning blandt de besøgende, siger hun.

Stjernearkitekter kom forbi

De besøgende havde mulighed for at overvære indlæg af blandt andre bæredygtighedsfilosofien Cradle-to-Cradles medgrundlægger Michael Braungart og internationale stjernearkitekter som belgiske Julien De Smedt og Jacob Lange fra danske BIG.

Jeroen Dirckx, byplanlægger og partner i den hollandske arkitektvirksomhed KCAP Architects&Planners og selv en af Building Green 2016’s hovedtalere, er begejstret over netværksmulighederne og den entusiastiske atmosfære blandt Building Greens besøgende, indlægsholdere og udstillere.

- Jeg har været imponeret over rækken af nationale og internationale indlægsholdere og over kvaliteten af deres indlæg. Dertil kommer præsentationerne af innovative og bæredygtige produkter og projekter hos udstillerne. Jeg er meget tilfreds med den professionalisme, som arrangørerne af Building Green står for, siger Jeroen Dirckx.

Professionelle ejendomsaktører

Sarah Elhauge glæder sig over, at paneldiskussioner med deltagelse af professionelle ejendomsaktører som Torben Möger Pedersen, adm. direktør i pensionsselskabet PensionDanmark, har fået mange økonomiske beslutningstagere fra byggesektoren til at besøge Building Green. Adm. direktører, ejerledere, direktører og bestyrelsesmedlemmer udgjorde 15 procent af de besøgende. Dermed overgås økonomiske beslutningstagere fra byggesektoren som faggruppe kun af arkitekternes 27 procent.

- Fremgangen i antallet af økonomiske beslutningstagere på Building Green understreger, at bæredygtighed og grøn tankegang har udviklet sig fra en lidt alternativ understrøm til helt centrale og veletablerede begreber med direkte indvirkning på bundlinjen. Ingen byggeaktør ser længere bort fra bæredygtighed. Den udvikling afspejler sig meget tydeligt i sammensætningen af besøgende, siger Sarah Elhauge.

Også de, der driver efterspørgslen i byggesektoren, de offentlige og private bygherrer, har fået øjnene op for Building Green. Næsten hver 10. Building Green 2016-gæst repræsenterede en bygherre. Til gengæld er andelen af studerende og undervisere faldet lidt.

Til Jylland næste år

Den geografiske sammensætning af Building Green viser, at beslutningen om fra næste år også at arrangere Building Green i Aarhus er rigtig. Andelen af besøgende fra Jylland udgjorde nemlig 10,1 pct. i år.

- Vi er rigtig glade for, at mange jyske og fynske besøgende prioriterer at komme til Building Green i København, og nu er det på tide at servicere dem med en event lidt tættere på. Ikke mindst fordi der også er en stor kreds af interessante, bæredygtige aktører i resten af landet, siger Sarah Elhauge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282