23948sdkhjf

Randers-hotel bliver til 50 lejligheder

Ombygning af Hotel Kongens Ege påbegyndes til december og tager halvandet år
Hotel Kongens Ege har i mange år været et vartegn for Randers med en beliggenhed i Randers centrum, midt i en fredskov med gangstier samt udsigt over byen og Randers fjord.

Gennem årene har det været et af byens store hoteller, men hotellet, der er opført i 1968 og udbygget i 1988 fra 88 til 130 værelser, har længe trængt til en omfattende renovering for at kunne leve op til nutidens bygningskrav.

Hoteldriften blev således indstillet for tre år siden, og bygningen har i en periode været udlejet til en frikirke. Men i næste måned går Dansk Boligbyg A/S, Hobro, i gang med at ombygge hotellet til 50 ejerlejligheder på mellem 90 og 163 kvm samt et hotel med 40 værelser med tilhørende restaurant.

Alle boliger får udsigt over Randers og fjorden, mens hotellet placeres i stueplan og delvis på første sal. Der bliver desuden restaurant med såkaldt "svævende" terrasse, placeret mod syd, så gæster har mulighed for at nyde deres ophold med udsigt over Randers.

- Det nye Kongens Ege bliver på syv etager, idet vi forhøjer både den oprindelige bygning fra 1968 og tilbygningen fra 1988 med henholdsvis én og to etager. Der bliver 48 P-pladser i kælderen, 10 ved kælderen og 35 på nordsiden - altså i alt 93 P-pladser, fortæller projektchef Niels Erik Starup, Dansk Boligbyg a/s i en pressemeddelelse.

Terrasse eller altan

Byggeprojektet til 100 mio. kroner er på 11.194 kvm, og alle lejligheder får adgang til stor tagterrasse eller sydvendt altan. De fleste lejligheder får desuden nordvendte tagterrasser eller altaner, så der bliver mulighed for at nyde morgen- og aftensolen.

Penthouselejlighederne får ekstra store altaner mod syd, der rykkes ind i facaden. Dermed giver de både læ og ekstra udeplads.

Dansk Boligbyg er hovedentreprenør på ombygningen og har afdelinger i Hobro, Horsens, Odense og Roskilde. Entreprenøren har senest i Randers bygget 50 boliger i 2012 på Thors Bakke.

Ombygningen af Hotel Kongens Ege skal stå færdig i sommeren 2018.

brahe

Ombygningen
Bygherre: Suez ApS / Karsten Kirkegaard
Hovedentreprenør: Dansk Boligbyg a/s
Entreprisesum: 100 mio. kroner ekskl. moms
Etageareal: 11.194 kvm
Arkitekt: Smærup og Wessmann A/S
Totalrådgiver: Reeholm og Bredahl A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125