23948sdkhjf

Byggepladsentreprenør sætter skik på byggepladsen

Der kan være god mening i at få professionelle til at indrette og drive byggepladsen, så entreprenørerne kan koncentrere sig om andre ting
Den sidste etape af udbygningen af Københavns Universitet på Amager har haft Ajos som byggepladsentreprenør. Det skaber effektivitet på byggepladsen

Byggepladsentreprenøren løser en lang række opgaver, som forenkler og effektiviserer opgaverne for entreprenører og håndværkere på projektet. Byggepladsentreprenøren er bygherrens forlængede arm, som tager sig af de fælles opgaver, så fagentreprenørerne ikke bliver forstyrret unødvendigt.

Direktør Ole Wamsler, Ajos understreger, at han opfatter hovedopgaven som at få byggepladsen til at fungere med størst mulig effektivitet, sikkerhed og driftssikkerhed.

- Det handler for os om de mange planlagte funktioner, men i høj grad også om de spontane opgaver som da kælderen en nat blev oversvømmet - endda af kloakvand. Der har også været akutte problemer med støv, som vi måtte håndtere, siger han.

- Dér er vores rolle at sætte ind hurtigt og effektivt, så fagentreprenørerne ikke skal bruge unødig tid på at løse udfordringer, som ikke ligger inden for deres naturlige kompetencer. Vi skal sikre, at byggeprocessen kan skride fremad med færrest og mindst mulige forstyrrelser. Vores opgave er både at forebygge og helbrede, siger Ole Wamsler.

Løser praktiske opgaver

På KUA 3 har Ajos leveret facility management, som blandt andet har omfattet en række praktiske opgaver som skure, pavilloner, kraner, hejs, indhegning, skiltning, byggestrøm, belysning, varme, drift af kontorfaciliteter, rengøring, oprydning, adgangskontrol, logistikstyring og daglige runderinger, der sikrer sikkerheden og arbejdsmiljøet på pladsen.

Bygherrens repræsentant projektchef Jørn-Orla Bornhardt, Bygningsstyrelsen har været glad for at have en byggepladsentreprenør på byggeriet af KUA 3.

- På et byggeri med mange fagentrepriser vil jeg helt klart anbefale en byggepladsentreprenør. Det giver bygherren bedre mulighed for kontrol med byggepladsen, og det sparer ressourcer i en del tilfælde. Eksempelvis - hvis det viser sig, at flere fagentreprenører kan bruge det samme stillads, så lader vi byggepladsentreprenøren sørge for det som et fælles stillads, frem for at de enkelte skal finde hver deres løsning, siger Jørn-Orla Bornhardt.

- Ajos vandt opgaven som byggepladsentreprenør i licitation, og de har fungeret tilfredsstillende og i den hastighed, som kræves. Jeg synes, de har magtet opgaven fint, siger Jørn-Orla Bornhardt.

KUA3 er tæt på at være færdigt, og bygningskomplekset er på 46.500 kvadratmeter.
Sigh
Læs mere om: Ajos
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.301