23948sdkhjf

Hospital får parkeringspladser på taget

Hvidovre Hospital er i vækst og forvandling - blandt andet med nyt parkeringsanlæg i kombination med nye taghaver
100 nye parkeringspladser og et nyt haveanlæg er i øjeblikket ved at blive færdiggjort på toppen af Hvidovre Hospital ved København.

- At kombinere anlæg af parkeringspladser og taghaver i tredje sals højde er en i særklasse speciel opgave, og vi så det som en ganske særlig udfordring, der ville stille betydelige krav til både planlægning og samarbejde, siger driftschef Tobias Røndbjerg fra Anlægsgartner Gottlieb A/S i Skibby ved Frederikssund.

Virksomheden er hovedentreprenør på opgaven og lægger i øjeblikket sidste hånd på de 100 parkeringspladser og opgraderer det eksisterende haveanlæg på taget af Region Hovedstadens næststørste hospital.

Anlægget af nye taghaver og parkeringsanlæg på taget af Hvidovre Hospital er gennemført uden afbrud i arbejdet på hospitalets operationsstuer i øverste etage. Samtidig har arbejdet omfattet opbrydning og bortkørsel af 2.500 tons jord fra hospitalets eksisterende taghaver, hvortil kommer tilførsel af en tilsvarende mængde taghavemuld, 4.000 kvm drænskærver og 3.700 kvm belægningssten

- De logistiske udfordringer ved at gennemføre sådan en opgave uden afbræk i hospitalets daglige rutiner er betydelige. Opgaven har stillet usædvanlig store krav til planlægning, samarbejde og kommunikation mellem alle involverede aktører hele vejen fra entreprenør, bygherre og rådgivere til en bred kreds af specialister, der blandt andet spænder over landskabsarkitekter, gartnere og brolæggere, siger projektleder André Høll fra Hvidovre Hospital i en pressemeddelelse.

Nyt hospital i 2019

Hvidovre Hospital udvides i disse år med 30.000 kvm, og parkeringsfaciliteterne udvides markant både i parkeringskælder og på terræn frem mod marts 2019, hvor det nye Hvidovre Hospital efter planen skal stå færdigt.

I forbindelse med fornyelsen har Anlægsgartner Gottlieb A/S som led i nyanlæg af taghaver og nyt parkeringsanlæg på taget etableret et nyt afvandingssystem med specialdesignede vandrender i beton, 82 nye afvandingsbrønde samt ny belysning med moderne og strømbesparende LED-lys.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235