23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byudvikling er både godt og ondt

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Man kan af og til godt undres over hvem, der skal bo i alle de nye boliger, der skyder op i de store byer i disse år. For nok er der hjemløse i Danmark, men jo ikke så mange, at man år ud og år ind kan bygge flere tusinde nye boliger. Sidste år blev der opført 16.700 nye boliger.

Og det er ikke nok, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri. Faktisk er der brug for at bygge 20.000 boliger om året frem mod 2025 for at dække efterspørgslen på nye boliger.

Behovet for nye boliger skyldes dels befolkningstilvæksten, dels at tilflytningen til byerne stiger ganske voldsomt. Dermed følger strukturen på det danske boligmarked meget nøje den globale udvikling, hvor stadig flere mennesker flytter til de store byer.

Mere end hver fjerde dansker vil i 2025 bo i en af landet fire største byer; København, Aarhus, Aalborg eller Odense. Og især i København og Århus er der allerede fuld gang i boligbyggeriet for at dække efterspørgslen.

Den store vandring mod byerne betyder også, at mange beboere i de mindre landsbyer vil flytte til hovedbyen i lokalområdet.

Det efterlader et Danmark med en lang række hensygnende landsbysamfund, hvor det i takt med affolkningen vil være vanskeligt at opretholde en ordentlig infrastruktur, handelsliv, skoler, daginstitutioner, plejehjem og andre vitale funktioner.

Udviklingen kan ikke stoppes, men politikerne må have gang i de kreative hjernevindinger, så begrebet Udkantsdanmark ikke skal brede sig på landkortet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094