23948sdkhjf

Certificeringsordning vækker bekymring

Flere af byggeriets organisationer har rettet henvendelse til minister, fordi de mener arbejdet med ny byggesagsbehandling bliver hastet igennem
Der er stor risiko for, at arbejdet med at implementere certificeringsordningen for teknisk byggesagsbehandling bliver hastet igennem, og derfor råber en lang række af byggeriets organisationer nu vagt i gevær.

I en fælles henvendelse til transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) argumenterer Bygherreforeningen, Dansk Byggeri, Danske Arkitektvirksomheder, DI Byg og Foreningen af Rådgivende ingeniører (FRI) for, at arbejdet er en omfattende opgave og derfor bør have mere tid.

Ikke gennemarbejdet

- Vi vil derfor opfordre dig til, at den tentative tidsplan revurderes med henblik på at give mere tid til det forberedende arbejde, herunder involvering af organisationernes viden og kompetencer. En revurdering af tidsplanen bør ikke ændre på formålet og principperne for udmøntningen af ordningen, skriver organisationerne.

Ifølge direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen ser man gerne, at der bliver et halvt år mere til at udforme elementerne i den nye certificeringsordning samt foretage de nødvendige ændringer i Bygningsreglementet.

- Konsekvensen af, at man forcerer hele det her arbejde er, at vi får et system, der ikke er gennemarbejdet, siger han og fortsætter:

- De virksomheder, der skal foretage certificeringerne bliver ikke klædt godt nok på, kvalitetssikringer er ikke på plads, og tilpasningen i kommunerne er ikke god nok.

Håber på succes

Flytningen af den tekniske byggesagsbehandling fra kommunerne til private virksomheder blev vedtaget i begyndelsen af 2016.

Ordningen indebærer, at virksomheder som led i projekteringen kan certificeres til, at udarbejde dokumentation for, at de relevante tekniske bestemmelser i bygningsreglementet er overholdt.

Michael H. Nielsen mener, det er vigtigt, at ordningen kommer godt fra land.

- Det her er en stor omstrukturering af fremtidens byggesagsbehandling. Hvis der kommer for mange problemsager er der en risiko for, at den nye certificeringsordning ikke bliver den succes, som vi håber, og at ordningen dermed vil blive rullet tilbage, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11