23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Havet kan være en barsk nabo

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Der er så skønt ved havet. Og der er unægteligt også meget af det i Danmark, hvor kystlinjen trods landets beskedne størrelse strækker sig over 7.300 km.

Dansk erhvervsliv, turisme og befolkningen har da også gennem tiderne været dybt afhængig af vores adgang til havet. Men havet kan også være en barsk nabo, når det langsomt æder sig ind mod land og forårsager, at huse og andre ejendomme styrter i havet.

Ikke mindst den jyske vestkyst har været hårdt ramt, men problemet isolerer sig ikke til den vestlige del af landet. Nordsjælland er også ramt af nedstyrtede ejendomme, og en rådgiverrapport har netop slået fast, at det vil koste omkring 200 mio. kroner at sikre kysten fra Hundested til Helsingør.

Ifølge Kystbeskyttelsesloven er det den enkelte grundejers ansvar at kystbeskytte. Derudover tilflyder der den jyske vestkyst omkring 90 mio. kroner om året i statslig kystsikring, mens de nordsjællandske kommuner intet modtager, hvilket selvsagt ikke vækker glæde i Nordsjælland.

Nu kan man jo sige, at når man vælger at bosætte sig ved havet, så er det også en risiko, der følger med, at havet kan blive en farlig nabo. Men omvendt burde staten i langt højere grad også påtage sig sin del af ansvaret for at sikre en ensartet kystsikring. Det kan være med til at sikre en mere optimal kystbeskyttelse frem for forskellige hjemmestrikkede løsninger. Men også i sidste ende sikre en finansiering, der kommer alle til gode - til gavn for både erhvervsliv, turisme og befolkningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094