23948sdkhjf

Ny metrostation får madkulturhus på toppen

Når metrostrækningen "Cityringen" åbner i 2019, får Frederiksberg Allé både en metrostation og et nyt madkulturhus
Opdatering 23/11-16 kl. 17:26: Antallet af rækkehuse er rettet til 13

Der er fundet en vinder af bygherrekonkurrencen om Frederiksberg Allé 41 på Frederiksberg.

Det er Frederiksberg Kommune, der sammen med Realdania By og Byg står bag konkurrencen, som betyder, at Frederiksberg Kommune nu har fundet en fremtidig ejer til grunden, hvor der med vinderforslaget opføres et madkulturhus.

Byggeriet bliver på i alt 3.500 kvm inklusiv 30 boliger, og det integreres med indgangen til den nye metro.

Madkulturens Hus opføres af Union Holding og NRE Denmark, arkitektfirmaet Cobe har slået stregerne til madkulturhuset, mens Arne Elkjær er rådgivende ingeniører på projektet. Holdet bag vinderprojektet har erfaringer fra blandt andet Papirøen, Nordhavn og Nørreport Station i København.

Med en forventet daglig gennemstrømning på cirka 10.000 mennesker bliver Madkulturens Hus et centralt mødested midt på den Paris-inspirerede lindetræs-allé, og Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj (K), er glad for vinderforslaget:

- Det har været vigtigt, at det nye byggeri på én gang respekterer de unikke omgivelser på Frederiksberg Allé og samtidig skiller sig ud og bliver noget særegent. Jeg er sikker på, at projektet vil tilføre området værdi og masser af byliv samtidig med, at det falder flot ind i omgivelserne, siger han i en pressemeddelelse.

- Det nye Madkulturens Hus kommer til at afslutte det uforløste hjørne mellem Frederiksberg Allé og Platanvej på ægte Frederiksberg-manér. Vi får en ny port til Frederiksberg Allé, som vil være med til at generere liv og aktivitet og styrke områdets position som en attraktiv destination i Hovedstaden, supplerer Dan Stubbergaard, Cobes indehaver og kreative direktør.

Byggeri med flere elementer

Madkulturens Hus fordeler sig på byggeriets to nederste etager. I stueetagen etableres i alt 12-16 faste og mobile madboder. På førstesalen kan husets besøgende trække sig tilbage og nyde de indkøbte madvarer i roligere omgivelser. Her vil der også være faciliteter til afholdelse af foredrag, arrangementer og undervisning med fokus på madkultur.

Den øvrige del af byggeriet udgøres af 30 boliger fordelt i fem mindre sammenbyggede byhuse. Der bliver 13 fleretagers rækkehuse på op til 120 kvm, 16 studio-lejligheder på op til 60 kvm og en penthouselejlighed på 80 kvm. Byggeriet har egen lukket gårdhave.

Bygningens facadelinjer tilpasses nabohusene, og på hjørnet bygges et tårn som en hilsen til gadens øvrige tårne på hjørnebygningerne fra 1800-tallet.

Madkulturens Hus og de 30 boliger skal stå færdige i 2019 samtidig med åbningen af den nye metrostation.

Arbejdet med en lokalplan går nu i gang, og lokalplanforslaget kommer i høring i begyndelsen af 2017, så alle borgere kan give deres mening til kende om forslaget.

Formand for By og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V), ser frem til den kommende høringsproces:

- Det er et utroligt spændende byggeri, vi står overfor. Jeg glæder mig til at høre Frederiksbergborgernes kommentarer om projektet. Og jeg glæder mig også til at komme i Madkulturhuset, siger han.

Aktører i vinderforslaget
Bygherre: Union Holding og NRE Denmark A/S
Investor: Union Holding og NRE Group (joint venture)
Arkitekt: Cobe
Ingeniør: Arne Elkjær A/S
Landskabsarkitekt: Cobe


Konkurrencen
Konkurrencen om Frederiksberg Allé 41 blev afviklet over to faser.
I alt ni team afgav deres bud i bygherrekonkurrencen, hvoraf fire ud over vinderteamet blev udvalgt til at gå videre til konkurrencens anden fase. Det gælder:
SAP9 Group, Zeso Architects, Midtconsult Rådgådgivende Ingeniører og Tony Fretton Architects
NREP A/S, Schmidt Hammer Lassen Architects K/S, Alectia A/S, Schønherr Landskabsarkitekter og BRIQ Group
JJW Arkitekter, Olafur Eliasson Studio, Arpe & Kjeldholm, AI A/S og Brøchner Hotels A/S
MT Real Estate ApS, Entasis A/S, Sweco Danmark A/S, Frederiksbergmuseerne og Momentum RD ApS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205