23948sdkhjf

Troen på MT Højgaard lider et nyt knæk

Underskud pibler frem på bundlinjen i MT Højgaards kvartalsregnskaber, og aktiekurserne i ejerselskaberne er styrtdykket siden årsskiftet, skriver Finans.

Det får usikkerheden til at brede sig, og det store spørgsmål er, om MT Højgaard, som i årevis har kæmpet for at komme ud af en negativ spiral med dårlige resultater, kan levere denne gang med turnaround-topchefen, Torben Biilmann, ved roret.

- Torben Biilmann har lovet markedet, at MT Højgaard skal levere en overskudsgrad på 5 pct. Det, MT Højgaard har præsteret i år, er ret langt derfra. Den anden nedjustering i træk, der kom i 3. kvartal, indikerer, at det heller ikke vil ske i 2017, siger Kristian Tornøe Johansen, senioranalytiker i Danske Bank Markets, til Finans.

Mens MT Højgaard med en overskudsgrad på over 5 pct. i 2015 erklærede sin turnaroundproces for afsluttet, ligger driftsresultatet i de første ni måneder af 2016 på minus 23 mio. kr.

Entreprenørkoncernen forventer efter flere nedjusteringer nu at komme ud af 2016 med et positivt driftsresultat før særlige poster på 75 mio. kr. ud af en forventet omsætning på 6,8 mia. kr. Det giver kun en driftsmargin på 1,1 pct.

Den negative udvikling får ikke MT Højgaards bestyrelsesformand, Søren Bjerre-Nielsen, til at ændre strategien:

- Vi måtte i år konstatere, at selv om vi mente, at der var styr på tingene, så skal vi et spadestik dybere. Det er surt og ærgerligt, men det får mig ikke til at ændre kursen, siger han til Finans.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141