23948sdkhjf

DAGENS LEDER: København viser vilje og mod til nytænkning

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Københavns Kommune vil bygge smartere i de kommende år. Og det skal ske gennem aftaler med to strategiske partnere som skal bygge og renovere for kommunen i de kommende fire år.

Med de strategiske partnerskabsaftale lægger Københavns Kommune sig helt i front i forhold til at skabe en inspirerende, innovativ og idéudviklende samarbejdsform med byggeriets entreprenører og rådgivere.

Der er to væsentlige omdrejningspunkter i den strategiske partnerskabsaftale-model. Det ene omdrejningspunkt er selv samarbejdsformen. Altså muligheden for, at bygherren sammen med faste samarbejdspartnere over en periode på fire år kan effektivisere både planlægning, projektering og udførelse af de opgaver som skal løses. Det skaber altid ro og øger effektiviteten, når samarbejdspartnere kender hinanden og det ligger i baghovedet, at man også skal arbejde sammen om de næste opgaver.

Det næste væsentlige omdrejningspunkt handle om økonomi. Københavns Kommunen lægger nemlig ikke skjul på, at man vil have "mere byggeri for pengene". Mens bygherren traditionel kan sikre sig "mere byggeri for pengene" ved at presse entreprenørerne på prisen, så åbner samarbejdsmodellen muligged for at øge effektiviteten fordi de strategiske samarbejdspartnere kan arbejde mere effektivt, fordi de blandt andet langt bedre kan forrente maskiner, mandskab og materiel. Hatten af for København, som tør fokusere på pris og effektivitet sammen med entreprenører og rådgivere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094