23948sdkhjf

Dansk rådgiver får bro-pris

ISC Rådgivende Ingeniører A/S vinder den europæiske stålbro-pris for arbejdet med den halvanden kilometer lange Sundsvallbroen i Sverige
Den danske rådgivervirksomhed ISC Rådgivende Ingeniører A/S har vundet Den Europæiske Stålbropris - European Steel Bridge Award 2016 for Sundsvall Broen i Sverige.

Prisen uddeles hvert andet år af European Convention for Constructural Steelworks Association, for at inspirere designere til kreativ og exceptionel anvendelse af stål i brobygning.

Den spektakulære stålbro - der tæller i alt 11 fag med største spændvidde på 170 meter - er blandt 30 indleverede projekter valgt af en bredt sammensatte jury af arkitekt-og ingeniøreksperter i brobygning.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad kort beskrev forleden, er det ekstraordinært, at to ud af de tre finalister er projekteret af ISC, som er et specialistfirma i bærende konstruktioner og brobygning: Også Odins Bro - Europas længste svingbro over Odense skibsfartskanal - var i finalen.

Kompliceret arbejde

Vinderbroen er halvanden kilometer lang stålbjælkebro over Sundsvallfjorden cirka 400 km nord Stockholm.

Kåringen af vinderen fandt sted 14. november 2016 ved en højtidelighed i Stockholm, men allerede sidste år modtog Sundsvall Broen i Istanbul ECCS Structural Steel Design Award.

Ingeniørværket er geometrisk kompliceret, da den blandt andet krummer opad, er horisontalt krum, har variabel højde, varierende bredde og har tværfald. Det samlede stålforbrug til broen var 22.000 ton.

Flere anerkendelser

Rådgivervirksomheden ISC er ikke ukendt med at vinde internationale priser for avanceret og kreativt design.

Firmaet har gennem årene modtaget ECCS´s Steel Design Award for "Outstanding" Design seks gange, hvoraf den femte blev overrakt i Venedig for design af Øresundsbroen, hvor ISC var partner i ASO-gruppen der vandt den internationale projektkonkurrence

Odins Bro modtog i 2014 International Association for Bridge and Structural Engineerings danske bropris.

Med snart 50 år på bagen er ISC et af Danmarks større rådgivende ingeniørfirmaer, der har fokuseret på "high tech-design" af offshore installationer, broer og større anlæg.

ISC har ca. 250 medarbejdere, hvoraf ca. 85 procent er ingeniører. Virksomheden har flere afdelinger i Danmark foruden et kontor i Wellington i New Zealand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109