23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kartel-mistanke klæber til byggeriet

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Næppe er de sidste kendelser afsagt over de virksomheder, som deltog i byggekartellet, før byggebranchen igen får nogle grove ridser i lakken.

Politiet er således i fuld gang med at efterforske 10-20 personer og virksomheder i nedrivningsbranchen for mere end 80 forhold de seneste fem år.

Personerne og virksomhederne er under mistanke for at have lånt hinandens priser i forbindelse med udbud. Det er forbudt. Det ved enhver i byggeriet.

Det er både rystende, overraskende og dybt uanstændigt, hvis nogle nedrivningsentreprenører angiveligt er trådt helt ved siden af og så at sige snydt på vægten. Den igangværende efterforskning skal så vise, hvor meget der er at komme efter.

Men uanset resultatet af efterforskningen, så er alene mistanken om karteldannelse med til at tegne et billede af en branche, som tilsidesætter reglerne og er klar til at snyde.

Mens deltagerne i byggekartellet mest snød bygherrerne, så har nedrivningsentreprenørerne angiveligt snydt deres egne kolleger, fordi de ofte arbejder for netop hovedentreprenører.

I et retssamfund som det danske er det sådan, at man kan erkende sin skyld, tage sin straf og viske tavlen ren - og om nogle år er det hele glemt.

Men kartelsagerne klæber sig fast og smitter af på hele byggebranchen. Og det er allermest ærgerligt for alle de virksomheder, som er rene i "handel og vandel".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092