23948sdkhjf

Miljørådgiver fortsætter væksten

Rådgivningsvirksomheden Dansk Miljørådgivning A/S øger overskuddet med knap 40 procent
Der er fremgang over hele linjen i den seneste resultatopgørelse fra rådgivningsvirksomheden Dansk Miljørådgivning A/S (DMR), der holder til i Ry ved Skanderborg. Og det endda selvom DMR har omlagt regnskabsperioden, så den seneste opgørelse kun dækker ni måneder. I perioden oktober 2015 til juni 2016 leverede den midtjyske miljørådgiver et resultat før skat på 12,6 mio. kroner, hvilket er næsten 40 procent bedre end den foregående regnskabsperiode, der altså dækkede 12 måneder, hvor resultatet før skat endte på 9,1 mio. kroner. Ikke overraskende er det et resultat, som DMR er ganske godt tilfreds med.

- Det er lykkedes os at fortsætte vores vækstperiode med øget indtjening samtidig med, at vi formår at konvertere det til en bedre bundlinje, siger adm. direktør Claus Larsen. DMR’s bundlinje er nu på 9,8 mio. kroner mod 7 mio. kroner i 2014/15.

Årlig vækst på 20 procent

Virksomheden har haft en årlig vækst på cirka 20 procent de seneste tre år. Det er blandt andet et resultat af en bevidst strategi om at have mange lokale kontorer i landet, mener Claus Larsen.

- Mens vi oplever, at flere i branchen samler deres afdelinger, så går vi den anden vej, fordi vi mener, at det kan betale sig at være til stede lokalt, siger han. I regnskabsåret har DMR åbnet nye kontorer i Vordingborg og Aabenraa og er oppe på ni i Danmark. Desuden gælder den omsætningsvækst, som rådgivningsvirksomheden oplever i øjeblikket, alle områder af forretningen.

- Det er ikke et enkelt forretningsområde, en enkelt ordre eller en enkelt afdeling, der sikrer overskuddet. Det er spredt godt ud, og vores kunder er også en god blanding af private og offentlige aktører. Det gør det lettere at styre væksten, og vi er mindre sårbare over for konjunkturer, siger Claus Larsen.

Nye arbejdsområder

DMR blev etableret i 1994 med rådgivning i forhold til jordforurening som kerneområde. Sidenhen har midtjyderne udvidet forretningen med flere andre arbejdsområder, herunder geoteknik, indeklima og bygningsundersøgelser. Senest er støj og akutstik og arbejdsmiljø blev føjet til, og flere kan være på vej.

- Vi er hele tiden på udkig efter nye arbejdsområder. Vi er dog bevidste om, at det skal være nicheområder, hvor vi har mulighed for at være førende inden for. Man kommer ikke til at se os som totalrådgiver, siger Claus Larsen. DMR forventer, at væksten på 10-20 procent vil fortsætte i næste regnskab for 2016/17. Ud over de ni danske kontorer har DMR en afdeling i Oslo, der udsender eget regnskab. I Danmark har virksomheden omkring 100 ansatte.

Dansk Miljørådgivning A/S
Mio. kroner 2015/16 2014/15
Bruttofortjeneste 49,3 47,3
Driftsresultat 12,2 9,3
Resultat før skat 12,6 9,1
Årets resultat 9,8 7
Egenkapital 12,6 9,8

Obs: Regnskabet for 2015/16 dækker kun ni måneder.
Regnskabet blev afsluttet den 30. juni 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25