23948sdkhjf

Byggeriets lønstigninger er stabile

Byggebranchens lønninger holder niveauet for 2015, viser DA’s lønstatistik
Efter en periode med lave lønstigninger, følger bygge- og anlægsbranchen nu med andre brancher.

Det viser Dansk Arbejdsgiverforenings seneste lønstatistik. I slipstrømmen af finanskrise og boligboble, havde byggeriet i hele perioden fra 2009 til 2014 de laveste lønstigninger af hovedbrancherne.

Men i takt med de bedre konjunkturer, steg den årlige lønudvikling i byggeriet i 2015 til et gennemsnitligt niveau på mellem 2.0 og 2,5 procent. Nu viser DA´s nye lønstatistik, at dette niveau er fastholdt i 2016 - endda med en smule højere lønudvikling end i andre brancher.

- Det er positivt med en stabil og moderat lønudvikling både på DA-området generelt, og indenfor bygge- og anlæg. Til trods for begyndende udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, bør de nøgne kendsgerninger i lønudviklingen kunne bidrage til, at vi slipper for utidig vrøvlesnak om risiko for overophedning i byggeriet, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg

Dystre udsigter

Han mener krisen har været ovre længe - det er bare lønudviklingen, der reagerer forsinket på det.

Billedet er dog stadig broget, forklarer Bo Sandberg.

- På anlægsområdet er der dystre udsigter de kommende år - Femern er udskudt på ubestemt til og kommunerne har skruet ned for vejområdet. Dog trækker en stigning i nybyggeriet i den modsatte retning, siger han.

Lønudviklingen i dag er lavere sammenlignet med tidligere højkonjunkturer, hvor den lå på fem-seks procent.

LÆS OGSÅ: Tillid og tryghed er overenskomst-stof
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11