23948sdkhjf

Silkeborg bruger ni mio. kroner på nye gadelys

Overgangen til LED giver mere lys på vejene
Nu bliver de sidste af 19.000 gamle gadelamper i Silkeborg skiftet ud med LED-lys. Det giver billigere og bedre lys i hele kommunen.

Armaturet skal skiftes ud efter 18-20 år, men der er årligt sparet to mio. kroner på elregningen, og Silkeborg Kommune bruger nogle af pengene på mere lys.

Alle lamper bliver tændt i områder, hvor der hidtil kun har været lys i hver anden lampe. Gadelyset blev slukket om natten i en sparerunde i 2010, men er nu tændt igen.

- Succesen er jo, at vi nu har mere lys, end før vi gik i gang med omlægningen og endda til billigere penge. Så historien endte godt, selv om det i en periode gjorde ondt, siger formand for Vej- og Trafikudvalget i Silkeborg Kommnune Frank Borch-Olsen (C) i en pressemeddelelse.

Udvalget anbefaler byrådet at øge bevillingen til nyt gadelys med seks mio. kr. til i alt ni mio. kroner. 14.800 gadelamper er allerede skiftet. Arbejdet med de sidste går i gang inden længe og slutter i 2017. Til den tid vil der være skiftet i alt 19.000 gadelamper.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141