23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Egenkontrol kan også prissættes

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Der er sådan set ikke noget at sige til, at Metroselskabet nu strammer kravene til entreprenørerne blandt andet i form af klausuler, der pålægger entreprenørerne en kvartalsvis egenkontrol af de ansattes løn og arbejdsvilkår. Metroselskabet har stået for skud i mange sager, hvor der har været rejst berettiget tvivl om såvel entreprenørernes som selskabets håndtering af blandt andet ansættelsesforhold og arbejdsmiljø.

Derfor træder Metroselskabet nu i karakter som ansvarlig bygherrer. I stedet for at forvente, at samarbejdspartnerne lever op til reglerne, så skal samarbejdspartnerne fremover dokumentere, at de lever op til alle regler. Og gør de ikke det, ja, så kan Metroselskabet i et eller andet omfang straffe entreprenøren.

Arbejdsgiverorganisationerne er naturligt nok principielt modstandere af arbejdsklausuler. Mest fordi klausulerne rykker ved det helt grundlæggende princip om, at indgåelse af en aftale skal være baseret på frivillighed og ikke regler eller klausuler, der automatisk omfatter virksomhederne. Det er derfor både sikkert og vist, at de stramninger, som Metroselskabet nu indfører kan åbne for konflikter mellem arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer. Og det kommer der jo ikke mere metro for pengene ud af.

Til gengæld kan entreprenørerne tillade sig at prissætte de nye ydelser, som bygherren kræver - egenkontrol af ansattes løn- og arbejdsvilkår - og regne det med i tilbuddet til metroselskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109