23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Grøn omstilling til gavn for byggeriet

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Byggebranchen er et af lokomotiverne i samfundets grønne omstilling. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at opgaverne med den grønne omstilling sidste år skabte 13.500 arbejdspladser og en omsætning på 21 mia. kroner i byggebranchen. Og aktiviteten er stærkt stigende.

Det er især mandskabstunge opgaver som energirenovering, affaldssortering og spildevandshåndtering, der giver beskæftigelse og omsætning, men også byggeriets materialeleverandører er godt med.

Selvom det ikke kun er højteknologiske løsninger, der efterspørges i arbejdet med den grønne omstilling, så er der opstået en stor underskov af højteknologiske virksomheder, som er skarpe på materialer og løsninger, især når det gælder intelligent styring af energiforbrug, spildevand og affald.

Den grønne omstillings miks af lavteknologiske og højteknologiske løsninger passer perfekt til den danske byggebranche, som netop matcher udfordringen både at kunne håndtere spade og skovl og avancerede teknologiske løsninger.

Den danske byggebranche er faktisk blevet så god til at præstere løsninger i forbindelse med den grønne omstilling, at mange virksomheder også kan gøre sig gældende uden for landets grænser.

Så uanset om regeringen er blå eller rød, så er den grønne omstilling kommet for at blive og skabe sorte tal på bundlinjen i byggeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125