23948sdkhjf

Talenter får nye rammer i Holstebro

Byggeriet af et nyt campus til Dansk Talentakademi begynder i dag
Talenter inden for musik, dans og det skrevne ord får helt nye rammer I 2018, når Dansk Talentakademis nye campus i Holstebro står færdig.

Første spadestik til det nye campus tages i dag, og den fire etager høje kubiske bygning på i alt 1.820 kvadratmeter skal dels rumme studieboliger til cirka 40 elever, dels være det naturlige centrum for DTA’s talentudvikling på fem kreative studielinjer inden for musik, dans, kunst og design, musical og teater samt en forfatterlinje.

Det nye DTA Campus er tegnet af Cubo Arkitekter A/S, som også er totalrådgiver på byggeriet, mens den lokale Færchfonden og Realdania har gjort byggeriet muligt med donationer på i alt 40 mio. kroner.

- Vi glæder os over at kunne bidrage til, at Holstebros status som kultur- og uddannelsesby udvikles yderligere. Og til, at de fantastiske unge mennesker, som dagligt arbejder for at dygtiggøre sig på én af DTA’s uddannelseslinjer, får et fysisk samlingspunkt, hvor de kan inspirere hinanden til at opdage nye facetter af deres talenter. Vi tror derfor på, at Campus kan få stor betydning for den måde, som DTA-eleverne lærer og udvikler sig på - til gavn og glæde for såvel Holstebro som resten af Danmark, udtaler formand for Færchfonden Annemette Færch i en pressemeddelelse.

Centralt i byen

Campus kommer til at ligge centralt i Holstebro på grunden kendt som ’De Kommunale Værker’ ved Sønderbrogade og Helgolandsgade. Her vil de 150 elever indtage de 1.820 nyopførte kvadratmeter, der fordeler sig på kollegieboliger, fællesområde og -faciliteter.

- Jeg er sikker på, at projektet vil styrke Holstebros udvikling som regional uddannelsesby, og at bygningen med sin placering, arkitektoniske udformning og den måde, den åbner sig mod byen, bliver et vigtigt bidrag til et livligt byliv. Til gavn for hele byen, siger projektchef Lars Autrup fra Realdania

Ud over Cubo Arkitekter deltager ingeniørvirksomheden Midtconsult og landskabsarkitekt Preben Skaarup på det vindende hold. DTA Campus er færdigt i 2018

DTA
Dansk Talentakademi (DTA) er det førende center for udvikling af kulturelle talenter i Danmark. Eleverne er typisk mellem 15 og 25 år og fordeler sig på fem linjer: en forfatterlinje, en linje for musical og teater, en linje for kunst og design, en musiklinje og en linje for dans.

Kilde: Realdania
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109