23948sdkhjf

DSB’s gamle hovedsæde huser nu kollegier

25.000 kvm gulvareal er blevet renoveret i det gamle hovedsæde midt i København
Lige over for Kongens Have og Statens Museum for Kunst i det centrale København har den gamle Sølvgade Kaserne i august slået dørene op for 480 studerende efter en omfattende renovering.

Bygningen, der stammer fra 1771, var frem til 1926 kaserne, hvorefter DSB overtog bygningen. I 2013 flyttede DSB sit hovedsæde til Høje-Taastrup uden for København og nu har de knap 500 studerende altså indtaget de historiske bygninger.

Thomas Morén er direktør for gulvlæggerfirmaet ATZ Multiservice ApS, der stod for gulvarbejdet på Sølvgade Kaserne og har over 20 års specialisterfaring inden for krævende gulvopgaver.

Han havde i alt 18 mand gående fra juni 2015 og frem til august i år, hvor cirka 25.000 kvm gulvareal er blevet renoveret.

- De oprindelige parketgulve på værelser, gange og fællesarealer er blevet belagt med linoleum med trinstøjsdæmpning, mens vi på alle badeværelser har brugt vinylbelægning med opkant. Her har det ikke mindst været vigtigt at få lavet stærke og helt plane undergulve, der sikrer, at de nye gulvbelægninger kan holde til at blive brugt de næste rigtigt mange år, siger Thomas Morén i en pressemeddelelse.

Han peger samtidig på, at bygningerne er store og gamle og opført efter den tids byggeskik. Det betyder, at der stort set ikke har været to lokaler, der var helt ens.

- Hver gang vi gik i gang med et nyt rum, skulle vi udføre tingene en lille smule anderledes for at sikre, at detaljerne blev rigtige og resultatet flot. Det er bestemt ikke hver dag, at man får lejlighed til at arbejde på så specielle bygninger, siger Thomas Morén.

Miljøvenlige konstruktioner

ATZ Multiservice ApS har under gulvarbejdet på Sølvgade Kaserne haft et tæt samarbejde med producenten Ardex, der i alt har leveret over 100 tons materialer til de godt 25.000 kvm gulvareal.

Omdannelsen af den fredede Sølvgade Kaserne er projekteret af Over Byen Arkitekter i samarbejde med Kulturstyrelsen, Københavns Kommune og Ejendomsselskabet Norden, som ejede bygningen frem til juli i år. Her solgte selskabet den videre til ejendomsselskabetTriton Development North.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142