23948sdkhjf

En æstetiker er løs i København

Arkitekturentusiast Adam Schnack har begået en begavet coffee table-bog, der fremviser noget af det ypperste fra Frederiksberg og København K
Man skal ikke lede længe efter værdiladede ord i ejendomsmægler og arkitekturentusiast Adam Schnacks smukke bog om København.

Med tydelig kærlighed til byens indretning og boligernes små finurlige detaljer - ude som inde - kommer vi rundt på Frederiksberg og i Indre København.

Her viser forfatteren os en række af sine egne boligfavoritter, der udmærker sig historisk, kulturelt og æstetisk.

Han siger et sted, at han forsøger at opfange et steds skjulte signaler, og det er sket på en både vidende, velskrivende og underholdende facon, hvor Schnack med både fakta og fortællinger beretter om sin passion: arkitekturen, livet og menneskene på Frederiksberg og i Indre By.

Betyder noget særligt

Vi kommer igennem grandios byplanlægning og utallige arkitektoniske mesterværker, og undervejs bliver vi også klogere på historien bag.

Han har udvalgt en række kvarterer, der betyder noget særligt for ham, flot suppleret af fotograf Lars Gundersens stoflige billeder.

Fuglebakkekvarteret, Femte Juni Plads og Frederik VI’s Allé på Frederiksberg - og Nyhavn, Frederiksstaden og Dronningens Tværgade i København K, er blot nogle af de ikoniske steder, linsen fint indfanger.

Dog savner jeg lidt mere liv på billederne. Det virker næsten for pænt, stringent og skitseagtigt med alle de smukke huse, tage, alléer og udsmykninger uden mennesker, hunde og katte i bylivet.

Men idéen er klar nok:

- Vi har alt for travlt i hverdagen. Travlt med at have travlt. Jeg håber, at jeg med bogen kan minde læseren om, at det er værd at tage sig tid, at kigge op, til siden og at lytte til et steds fortællinger, lyder det i en uprætentiøs fortælling om byen og dens bygninger - med kærligheden til den smukke bolig som det bærende element.

Passion for arkitektur

Bogen er ifølge forlaget Frydenlund for alle, der finder glæde ved god arkitektur, smukke huse og ved at stoppe op undervejs.

Og det er også rigtigt. Til et vist punkt.

Men der går dog lidt tomgang i den, og forfatteren, kendt fra TV 2-programmet "Blændende boliger", bliver i passager næsten for højstemt, men det tilgiver man straks, for passionen for arkitektur, interiør, moderne kunst og byrum er så tydeligt begejstret, at man bliver revet med.

120 publicerede artikler om ikoniske arkitekter, kunstnere og hjem, der alle har udmærket sig ved deres særlige kulturhistoriske karakter, har Adam Schnack skrevet.

"Boligdrømme" er en meget fin konklusion på den samling artikler.

Artiklen er en del af temaet Boganmeldelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125