23948sdkhjf

Det digitale byggeri mødes i København

På onsdag begynder konferencen Nordic BIM Academy i København. Videnstunge eksperter fra ind- og udland fortæller nyt
Nordic BIM Academy, der begynder på onsdag i København, er Nordens største konference om OpenBIM (Bygnings Informations Modeller, red.).

Konferencen byder på tre dage med frontkæmperne for det vellykkede digitale byggeri og det velsmurte samarbejde mellem byggeriets parter.

Det overordnede tema er OpenBIM, det vil sige BIM som nøglen til samarbejde mellem byggeriets parter på tværs af fagdiscipliner og softwareplatforme. I løbet af tre dage bliver deltagerne gennem oplæg, tegnestue- og byggepladsbesøg og første parket til "Build Copenhagen Live" klogere på den åbne tilgang til BIM.

Nordic BIM Academy arrangeres af BuildingSmart, Nohr-Con og BIM Equity med Grafphisoft, Solibri, Trimble som hovedsponsorer. Al overskud går til organisationen BuildingSmart.

Et åbent format

Thomas Graabæk, partner og BIM-rådgiver hos BIM Equity, er en af drivkræfterne bag konferencen.

- OpenBIM er et spørgsmål om at benytte de værktøjer, som passer bedst til virksomheden og de konkrete opgaver i en given fase. Det sker ved hjælp af det åbne IFC-format, så alle kan bruge hinandens digitale bygningsmodeller uafhængigt af hvilken software, de benytter, siger Thomas Graaabæk.

Sammen med et gennemtænkt BIM-workflow er OpenBIM ifølge eksperterne fundamentet for at høste den værdiskabelse, som BIM kan tilføre ethvert projekt.

- Med Nordic BIM Academy sætter vi derfor fokus på vidensdeling og samarbejde mellem byggeriets parter, siger Thomas Graabæk.

Markante oplægsholdere

Nordic BIM Academy byder på en række oplægsholdere, alle med års erfaring med det digitale byggeri; både dets åbenlyse fordele og faldgruber:

Linn Areno er BIM-udviklingschef hos Link Arkitektur, der er en af Nordens største arkitektvirksomheder med 350 ansatte fordelt på 14 kontorer i Sverige, Norge og Danmark.

BIM har gennem flere år været et strategisk indsatsområde for Link Arkitektur, og et af deres aktuelle projekter, hvor BIM spiller en afgørende rolle, er det 85.000 kvadratmeter store Södersjukhuset i Stockholm.

Også Colin Dibb, direktør hos Webber, der leverer BIM-baseret dokumentation for arkitekter og entreprenører, kommer forbi Bella Sky i Ørestad.

Colin Dipp, der er uddannet arkitekt, arbejder som chef for virksomhedens BIM-services og står aktuelt for at implementere BIM som en del af den igangværende revitalisering af 480 Hay Street i Perth.

Fra Japan og England

Fra Japan kommer Tomohiko Yamanashi, leder af arkitekturafdelingen i Nikken Sekkei.

Han er uddannet byplanlægger fra Tokyos Universitet og har gennem sin karriere vundet mange priser, hvoraf en af de seneste er for Sony City Osaka.

Det britiske indslag er Rob Jackson, associate director i Bond Bryan Digital, en del af Bond Bryan Architects, der er en tværfaglig engelsk tegnestue med kontorer i London, Sheffield og Kent. Firmaets fokus er at skabe brugbar viden om projekterne, og de har omskrevet Building Information Modelling til Better Information Management for at præcisere deres tilgang til BIM.

Fra Skandinavien kommer Stig Bengtsson, arkitekt hos den svenske arkitektvirksomhed Bau, og Morten Bilde fra Juul Frost Arkitekter. Blandt tegnestuens største BIM-projekter er Nova, en ny Handelshøjskolebygning i Örebro i Sverige, hvor Morten Bilde fungerede som BIM-ansvarlig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283