23948sdkhjf

Dansk Halbyggeri bygger testhal til vindmøller

Opførelsen af hallen i Roskilde er kompleks og stiller store krav til præcision
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby nord for København bygger i øjeblikket kraftigt ud. Ikke kun på sit hovedcampus i Lyngby, men også i Roskilde, hvor DTU’s Campus Risø nu vil skabe mere optimale rammer for forskningen på DTU’s center for vindenergi.

På Campus Risø er entreprenørvirksomheden Dansk Halbyggeri A/S fra Galten ved Aarhus gået i gang med opførslen af en stor testhal - DTU Large Scale Facility - der skal skabe unikke faciliteter til forskning i styrke og udmattelse af store konstruktioner, som er udsat for komplekse belastninger - typisk vindmøllevinger.

Testhallen bliver på 1.560 kvm og her skal vindmøllevinger på både 15, 25 og 45 meter samt andre slanke konstruktioner udsættes for forskning og avancerede testmetoder af DTU Vindenergi.

Hallen bygges med forstærket gulv og forsynes blandt andet med tonstunge plinte, som er de store betonklodser, de meterlange vindmøllevinger fastgøres til med bolte under testforsøgene. Og plintene stiller krav til stor nøjagtighed og præcision.

"Det er et spændende, stort og komplekst byggeri af international standard. Der er ingen tolerance, når vi etablerer plinte - det skal være millimeterpræcist, for der er ingen plads til variation på denne type byggeri," udtaler Birger Holm, som er projektchef fra Dansk Halbyggeri, i en pressemeddelelse.

Forsøgshallen opføres desuden med en personalebygning i to etager på 460 kvm, der indeholder kontrolrum, værksted, depoter, besøgscenter og diverse servicefaciliteter.

Byggeriet forventes afsluttet i første halvår af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158