23948sdkhjf

Amager Bakkes projektchef smutter før tiden

Men der er intet dramatisk i det, siger hovedpersonen.

Projektchef hos Amager Ressourcecenter (ARC) Lars Juel-Rasmussen har siden 2009 arbejdet på projekt Amager Bakke. Men nu forlader han projektet, endnu før det er kommet helt i mål.

- Jeg har været her siden 2009, da projektet startede op. Jeg har været med til at bygge organisationen op fra bunden af, lavet strategi, og kørt det hele gennem myndighedsbehandlingen og de mekaniske udbud. Jeg har stået i spidsen for byggeriet, der har løbet siden 2013, og da byggeriet, og selve energianlægget, oprindeligt skulle stå færdig med udgangen af 2016, var det ganske naturligt, at jeg i foråret 2016 begyndte at tænke på, hvad der skulle ske med mig, fortæller Lars Juel-Rasmussen til Building Supply.

Den tanke var der åbenbart også andre, der havde fået. Via et head-hunter-firma har Lars Juel Rasmussen fået et tilbud fra kraftværksspecialisten BWSC i Allerød.

- Jeg skal være general manager for deres Contract Management-afdeling. De har en række projektdirektører, og dem skal jeg være chef for, fortæller Lars Juel-Rasmussen.

Mod sin afslutning

Ifølge den oprindelige plan for Amager Bakke skulle man have påbegyndt afbrændingen af affald her i slutningen af 2016.

Derfor er Lars Juel-Rasmussen også rigtig ked af, hvis nogen skulle få det indtryk, at han stikker af fra projektet, der på det seneste er stødt på problemer.

- Desværre er projektet blevet forsinket på grund af en fejl i nogle Vølund-beregninger. Meningen var, at vi skulle have brændt affald her i slutningen af 2016. Det bliver i stedet i slutningen af januar. Projektet er dog stadig på vej mod sin afslutning, og derfor er det også tid for mig. Der er intet dramatisk i det, jeg skal bare videre, understreger han.

Lars Juel Rasmussen afløses af afdelingsleder Ole Poulsen fra Rambøll.

Ole Poulsen har et stort kendskab til projektet, da han har været med fra starten af.Han går dog ind i projektet på konsulentbasis, hvor Lars Juel-Rasmussen var ansat hos ARC.

Holder tidsplanen

Selvom Amager Bakke bliver forsinket, så bliver det dog stadig færdigt inden for den tidsramme, man satte op da man i sin tid startede byggeriet op.

- Helt frem til december 2015 var det lykkedes os at bygge uden at tabe tid. I den tidsplan, vi lagde i 2012 vurderede vi, at vi ville være færdige i sommeren 2017. Og det bliver vi også, siger Lars Juel-Rasmussen.

Projektchefen starter i sit nye job den 2. januar 2017 og når derfor ikke at få afslutningen med.

- Jeg har været glad for at være med her, men glæder mig til at komme videre. Selvom jeg ikke får hele afslutningen med, så kan jeg nok følge med i om der kommer røg op af skorstenen, slutter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156