23948sdkhjf

Roadshow med it-værktøjer til byggeriet

Træsektionen i Dansk Byggeri inviterer til gå hjem-møder om nye it-værktøjer
På et landsdækkende roadshow får medlemmer af Træsektionen i Dansk Byggeri nu mulighed for at få et indblik i, hvordan it-projekter bedst kommer i land.

På en række gå-hjem-møder, som Træsektionen i Dansk Byggeri arrangerer i samarbejde med it-rådgivningsfirmaet Basit og revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte, sættes der primært fokus på tømrervirksomheder. Andre virksomhedstyper kan dog også få udbytte af at deltage på møderne - og de er velkomne, lyder det fra Træsektionen.

Overvejelserne inden et it-indkøb er nemlig stort set de samme uanset fag.

Bestyrelsen i Træsektionen har fokus på at hjælpe især de mindre tømrervirksomheder med at komme videre med implementering af effektive it-implementeringer. Her er der nemlig et stort uudnyttet potentiale.

"I den forbindelse er det vigtigt, at de gode historier bliver fortalt, og at den enkelte tømrermester får inspiration til, hvad it-værktøjer kan gøre for virksomheden. På møderne vil udgangspunktet være fire konkrete cases fra tømrervirksomheder, der viser muligheder inden for it-implementeringer", fremhæver bestyrelsesmedlem i Træsektionen, direktør Martin Skou fra Skou Gruppen.

IT-leverandørbank

"Bestyrelsen i Træsektionen har valgt it-rådgivningsfirmaet Basit som samarbejdspartner på gå-hjem møderne, fordi vi lægger vægt på, at der ikke er tale om en it-leverandør med egne it-værktøjer, men derimod en it-rådgiver, som råder over en it-leverandørbank med mere end 100 it-leverandører og 150 it-værktøjer", forklarer Martin SKou.

"I kraft af leverandørbanken har Basit skabt et samlet overblik over it-markedet i byggeriet. Og virksomheden er som uvildig it-rådgiver ikke bundet op på et specifikt it-værktøj. Med omkring 10 års erfaring fra bygge- og anlægsbranchen er det også vores opfattelse at firmaet forstår branchen særdeles godt", siger Martin Skou.

Fokus på forretningen

"For Deloitte giver det god mening, at bakke op om initiativet fra Træsektionen. Vi arbejder tæt sammen med Dansk Byggeri både i forhold til at analysere bygge- og anlægsbranchen, og i forhold til at hjælpe medlemsvirksomheder med revision, generationsskifte osv.", siger statsautoriseret revisor Thomas Frommelt, der er leder af Branchegruppen for byggebranchen i Deloitte.

I Basit lægger adm. direktør Martin Profit Jakobsen vægt på at gå-hjem møderne har fokus på forretning og ikke så meget på teknik.

"Gå-hjem-møderne har fokus på at få formidlet nogle helt konkrete erfaringer fra tømrervirksomheder og give tømrermestrene et indblik i de ting som man skal være opmærksom på, når man indkøber IT-værktøjer", understreger han.

Lettere at vælge

"Møderne skal hjælpe med at gøre IT-overvejelserne enklere for tømrervirksomhederne med udgangspunkt i deres forretning. Det starter ikke med, hvad den enkelte it-løsning kan, men mere om hvad den skal bruges til. Som kunde skal du vide, hvad du skal bruge.

Bliver virksomheden præsenteret for it-værktøjer inden de har fastlagt deres konkrete krav, bliver det let et spørgsmål om mavefornemmelse, og så er risikoen for fejlinvesteringer større.

Det afgørende, når man køber it-værktøjer er spørgsmålet om hvilke data, som skal vises hvor og hvornår og til hvem og hvorfor. Når der er svaret på disse spørgsmål kan man begynde at overveje hvordan.

IT-værktøjet bliver først rigtigt interessant i spørgsmålet hvordan.

Det er dét virksomheden skal overveje inden mødet med it-leverandørerne, og det er fokus på gå-hjem møderne", fremhæver Martin Profit Jakobsen.

Stor bygge it-messe næste år
Husk at sætte kryds i kalenderen den 7. og 8. februar 2017.
Her samler Dansk Byggeri i samarbejde med Basit og Licitationen - Byggeriets Dagblad 25 af de bedste IT-leverandører til byggebranchen. Kig forbi Teknologisk Institut i hhv. Taastrup eller Aarhus og
se hvordan du kan skabe konkurrencefordele med effektive
IT-værktøjer.

Læs mere om Dansk Byggeris IT-messe på danskbyggeri.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141