23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Plads til mange flere på byggepladserne

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Der er god grund til at glæde sig over det økonomiske opsving efter kriseårene. Men opsvinget er skrøbeligt, fordi det i øjeblikket kun har privatforbruget og boligbyggeriet som vækstmotorer.

Det er desværre nærliggende, at politikerne kan fristes til at reducere de offentlige investeringer i bygge- og anlægssektoren i takt med manglen på kvalificeret arbejdskraft og flaskehalsproblemer. Men politikerne skal lige vende skråen.

Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg fraråder på det kraftigste, at der holdes igen med de offentlige investeringer. Ikke kun for at gavne beskæftigelsen og virksomhederne i bygge- og anlægssektoren, men blandt andet fordi investering i infrastruktur også er en investering i samfundets produktionsapparat. God og effektiv infrastruktur er med til at øge produktiviteten og dermed væksten i samfundet.

Uanset hvordan man anskuer situationen, så er det store problem lige nu manglen på kvalificeret arbejdskraft i byggeriet. De byggefolk, der har gået ledige i kriseårene, er allerede i sving på byggepladserne og bag skrivebordene på kontorerne. Derfor må rekrutteringen nu rette sig mod de mange håndværkere og andre byggefolk, som forlod branchen i kriseårene til fordel for andre erhverv. Dem må der gøres en indsats for at få tilbage til branchen.

Siden foråret 2013 er der kommet godt 17.000 flere i beskæftigelse i byggeriet. Og der er plads til mange flere!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109