23948sdkhjf

Københavns nyeste bro lukker havneringen

Tegnestuen SLA står bag Belvederebroen, hovedstadens forbindelse mellem Frederiks Brygge og Enghave Brygge. Broen indvies i morgen lørdag
Københavns helt nye bro er klar.

Med Belvederebroen er Havneringen nu komplet og arkitekterne SLA, der har tegnet broen, tilfører en poetisk stilhed til det rå industriområde.

Broen skaber en ny forbindelse mellem Frederiks Brygge og Enghave Brygge, og i morgen lørdag indvies den.

Belvederebroen, der ligger tæt ved H.C. Ørstedsværket, lukker et missing link i Havneringen, så cyklende og gående ikke længere skal ud langs den trafikerede Vasbygade, når de tager turen rundt langs inderhavnen.

Et let udtryk

Det er de københavnske arkitekter SLA, der har tegnet broen. I designet har tegnestuen brugt det gamle industriområdes særlige karakteristika og skabt et poetisk og let udtryk for den nye gang- og cykelbro.

"Belvederebroen er konstrueret efter principperne bag origami og består af sammensatte elementer af foldede stålplader, hvilket giver broen en meget stor styrke", siger Stig L. Andersson, partner i SLA.

Selve designet låner sit udtryk fra ørnevingen, hvor siderne er fjerene og selve gangbroen er ryghvirvlen.

"Broens foldede sider rejser sig fra landkanten og bliver mere og mere vertikale ind mod midten af broen. Det vingelignende design giver broen et let og svævende udtryk, hvilket skaber et interessant komplementært modspil til det tunge og industrielle stålmateriale," tilføjer Stig L. Andersson.

Inspiration fra skodesign

Broens ydre røde farve er den såkaldte ’Rouge Louboutin’, der blev skabt af den franske skodesigner Christian Louboutin, og som spiller sammen med H.C. Ørstedsværkets røde facade og industriområdets tegl og rustne stål.

Broens inderside er foret med en sort gummibelægning, der skaber en stærk visuel kontrast til broens røde yderside. Gummibelægningen fjerner også al støj, når man som fodgænger eller cyklist bevæger sig over broen. Resultatet er en kort, stille og poetisk byoplevelse midt i Sydhavnens rå og larmende industriområde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126