23948sdkhjf

AP Pension vil udvikle ny bydel i Silkeborg

C.F. Møller står bag projekt med flere hundrede boliger, dagligvarebutik, caféer, amfitrapper og promenade langs åen
AP Pension og Silkeborg Kommune er i gang med at indgå en rammeaftale for en kommende udvikling af Søtorvet i Silkeborg midtby.

Byrådet har gennem mange år ønsket at skabe bedre liv og en bedre sammenhæng mellem torvet, havnen og Papirfabrikken.

Det skal blandt andet ske i form af en byfortætning med nye boliger, hvor der i dag er parkeringspladser. Hvis alt forløber efter planen, kan der være byggestart omkring september 2017.

Et utroligt spændende projekt

Søtorvet består i dag af store parkeringsarealer og veje, samt en stor Kvickly-butik og en Circle K-tankstation. Området har en meget central placering og ligger som knudepunktet mellem Silkeborg Langsø, midtbyen, Papirfabrikken og havnen.

I 2010 gennemførte kommunen en arkitektkonkurrence, som dannede grundlag for rammerne i den nuværende kommuneplan, hvor midtbyen skal fortættes. Nu er AP Pension sammen med C.F. Møller klar til at realisere byrådets visioner om en helt ny bydel.

"Det er et utroligt spændende projekt. Vi ejer i forvejen en stor del af arealet ved Søtorvet med Kvickly. AP Pension har sat C.F. Møller i gang med at tegne et projekt for hele Søtorvet, fordi vi gerne vil investere i en helt ny bydel i Silkeborg som samtidig ligger på den måske bedste placering overhovedet i byen, siger direktør Peter Olsson, AP Ejendomme, i en pressemeddelelse.

Hæves op over gadeplan

Den kommende bebyggelse vil bestå af en hævet grøn bypark inspireret af New York High Line. Ved at bevæge sig op i byparken vil man kunne få nogle flotte kig ud over by og natur.

Under byparken bygges parkering, et nyt, stort Kvickly-varehus, vareindlevering samt caféer, der vender ud mod havnen og åen.

Det nuværende Kvickly flyttes og får en mere central placering mellem Papirfabrikken og bymidten.

I den hævede bypark opføres otte punkthuse med haver. Bygningernes højder varierer fra fem etager nede mod bymidten og op til otte etager mod langsøen. Husene opføres i forskellige tegltyper med varierende farver og grøn beplantning.

Husene, som efter planen vil rumme 286 boliger i seks forskellige størrelser fra 72-125 kvm, bliver en blanding af leje- og ejerboliger. Det samlede etageareal bliver godt 28.000 kvadratmeter.

Byparken føres ned mod åen med amfitrapper og med cafeer i stueplan mod åen og promenaden. Ved Havnen etableres en helt ny torveplads, som er forbundet til promenaden langs åen. Endelig flyttes nogle af de eksisterende veje, så der bliver en grund ved søen til et fremtidigt, nyt Museum Jorn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14