23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Spildtid i byggeriet truer indtjeningen

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Hvis man som virksomhedsejer vil undgå at sidde fast i en dødsspiral, hvor bundlinjen udhules på grund af hård konkurrence om opgaverne og lavere priser, så skal der omstilling til.

Adm. direktør i Tekniq, Niels Jørgen Hansen har derfor naturligvis ret, når han fremhæver, at fremtidens vindere i installationsbranchen bliver de virksomheder, der er bedst til at omstille sig og følge med udviklingen. Sådan har det i øvrigt altid været. De virksomheder, som bedst og hurtigst tilpasser sig markedet, har de største muligheder for at overleve. Produktiviteten skal øges, hvis man skal kunne klare sig i den benhårde priskonkurrence med kollegerne/konkurrenterne.

På denne plads i avisen kunne man derfor forleden læse en opfordring til ledelserne i danske virksomheder om at se til, at medarbejderne er effektive ude på byggepladserne.

Noget tyder nemlig på, at de tiltag, som mange virksomheder gennemfører for at øge produktiviteten, ikke er effektive nok. Bundlinjerne bløder desværre stadig i mange virksomheder trods øget omsætning.

Skal man i et hårdt presset marked med meget lave priser stå distancen, så handler det, som Tekniq fremfører, om omstilling. Virksomhederne skal tage effektive IT-værktøjer i brug både i forhold til kalkulation, planlægning og sagsstyring - så folkene ude på byggepladsen eller på kontoret ikke spilder tiden.

De virksomheder, som klarer sig bedst i markedet har allerede hentet den produktivitetsgevinst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11