23948sdkhjf

Haderslev bygger ny skole til 92 mio. kroner

500 folkeskoleelever får helt nye rammer i Haderslev Syd. Arkitektkonkurrence holdes i løbet af 2017
Tirsdag vedtog byrådet i Haderslev Kommune sit budget for 2017, og blandt de mest fremtrædende aktiviteter er byggeriet af en ny folkeskole i Haderslev Syd.

Byrådet afsætter i alt 92 mio. kroner fra 2017 og frem til 2020, hvor den nye skole skal stå klar til at huse 500 børn fra 0. til 6. klasse.

"Det er ikke ret tit, at man får lov til at bygge en ny skole helt fra bunden. Vi har mange ældre skoler, hvor de pædagogiske tanker må tilpasses de rammer, som nu engang er til rådighed. Her har vi chancen for at få skabt en bygning og en arkitektur, der passer ind i de pædagogiske tanker, man har for undervisning og skoledrift i dag", siger Signe Knappe, byrådsmedlem (V) og formand for Haderslev Kommunes børne- og familieudvalg.

Arkitektkonkurrence i af 2017

Haderslev Kommune har indgået en aftale med Kuben Management, der varetager bygherrerådgivningen i samarbejde med Pluskontoret Arkitekter, Arne Elkjær Rådgivende Ingeniører og Autens.

I går holdt de den første af en række workshops, der skal danne grundlag for en arkitektkonkurrence, der udskrives efter en prækvalifikation i starten af det nye år.

Hensigten med disse workshops er at inddrage borgerne mest muligt i processen for at finde ud af, hvad den nye skole skal rumme: Skal der overhovedet være klasseværelser? Skal skolegården være indrettet med klatrevæg eller køkkenhave? Eller skal der være en borgercafé?

"En skole er også lokalområdets hus. Den skal være ramme om en masse aktiviteter - også efter skoletid - så derfor har vi forsøgt at favne bredt i inddragelsen af borgerne", forklarer Signe Knappe.

Fleksibel - også om 40 år

Den nye skole skal planlægges og projekteres, så den er klar til fremtidens skole. Ifølge Signe Knappe handler det først og fremmest om fleksibilitet.

"Det er et klart ønske at få bygget en skole, som er så fleksibel, at når man om 40 år skal drive skole, så har man stadig en ramme, der kan tilpasses de tanker og ideer, man har til den tid. Det er noget af det, vi kommer til at lægge stor vægt på", fortæller børne- og familieudvalgsformanden.

Går alt efter planen, kan Haderslev Kommune skrive kontrakt med en entreprenør i midten af 2018.

Den nye skole erstatter fra foråret 2020 den nuværende Sønder Otting Skole, som dels er blevet for lille og dels ligger i et område, hvor der ikke er mulighed for en udvidelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141