23948sdkhjf

Rambøll bliver totalrådgiver på udvidelse af rådhus

Vejen Kommune samler 184 administrative medarbejdere under samme tag
Vejen Kommune går nu i gang med en totalrenovering og udvidelse af sit nuværende, men utidssvarende, rådhus.

Formålet er at samle nogle af kommunens administrative medarbejdere under samme tag, og det bliver med Rambøll Danmark A/S som totalrådgivere i et team med tegnestuerne Pluskontoret A/S Arkitekter MAA og Transform A/S, der skal stå for styringen af byggeriet.

"Udvidelsen af Vejen Rådhus er et ambitiøst projekt, der med sin centrale beliggenhed i hjertet af Vejen vil få stor betydning for byen," siger Søren Harborg Blicher, Projektchef i Rambøll, i en pressemeddelelse.

Det vindende totalrådgiverteam har givet deres bud på to forskellige løsningsforslag: om- og tilbygning af rådhuset i form af en udvidelse med to etager i højden eller et nyt byggeri i fire etager med offentlige funktioner og kontorarealer samlet omkring et åbent atrium.

I begge forslag er det tanken, at de enkelte etager placeres forskudt i facadeudtrykket, så skalaen nedbrydes, og der skabes attraktive balkoner og tagterrasser. Facaderne i begge forslag er nye og holdes i lyse, imødekommende og robuste materialer.

Moderne arbejdsplads

Det er en væsentlig målsætning for Pluskontoret, Transform og Rambøll at skabe en topmoderne arbejdsplads med optimale indretningsmuligheder og et godt arbejdsmiljø, der indbyder til nye måder at samarbejde på blandt andet i form af åbne kontormiljøer med et sundt indeklima.

Brugerinddragelse, som er en teamets spidskompetencer, indgår som et væsentligt redskab i udviklingen af optimale forhold for ansatte og borgere i det nye rådhus.

"Det nye rådhus skal understøtte nye samarbejdsformer og øget videndeling mellem afdelinger og ansatte, så fordelene ved at samle flere administrative funktioner udnyttes bedst muligt. Rådhuset skal ud over at være en god arbejdsplads også tage godt imod de borgere, der benytter huset", siger Kristian Nordheim, arkitekt og partner hos Pluskontoret.

Trækker på tidligere erfaringer

I projektet for nyt Vejen Rådhus trækker Pluskontoret, Transform og Rambøll blandt andet på erfaringerne fra deres aktuelle samarbejde om opførelse af Rambølls nye kontor i Esbjerg.

De har tidligere samarbejdet om en række projekter og har hver især en omfattende portefølje af markante byggeriprojekter med mennesket i centrum.

Vejens nye rådhus samler 184 medarbejdere fra afdelingerne Direktion, Udvikling & Erhverv, Teknik & Miljø, Borgerservice, Intern Service og Økonomi.

brahe


Projektet
Totalrådgiver: Rambøll Danmark A/S
Underrådgivere: Pluskontoret A/S Arkitekter MAA og Transform A/S
Budget: 76 mio. kroner ekskl. moms
Tidshorisont: Forventet ibrugtagning i midten af 2019

Kilde: Rambøll
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141