23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Bedre forhold på erhvervsskolerne

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Der bliver heldigvis gjort end del for at bevare gamle håndværksmæssige dyder på de fleste erhvervsskoler. Men at bevare dyderne betyder ikke nødvendigvis, at man skal arbejde med forældet værktøj og teknologi på skolerne.

Enhver der har besøgt en erhvervsskole ved, at det som regel ikke er det mest moderne udstyr eleverne har i hænderne. Og ofte må eleverne "omskoles" når de kommer i praktik ude i virksomhederne fordi man her bruger moderne værktøj som svarer til nutidens krav til effektivitet.

Derfor er det glædeligt, at aftalekredsen bag EU-reformen har funder noget der ligner en halv milliard kroner til blandt at skaffe nyt udstyr til skolerne, så eleverne har det mest moderne udstyr også når de er skoleophold.

Den halve milliard kan dog slet ikke dække behovet ude på skolerne. Derfor er det vigtigt, at skolerne fastholder det gode samarbejde med leverandører og forhandlere af værktøj, udstyr og andet. Uden det samarbejde ville eleverne på tømreruddannelsen formentlig stadig arbejde med rammesav og bredbil.

I dag hjælpe kompetente værktøjsleverandører mange erhvervsskoler til på favorable vilkår at kunne introducere eleverne for det seneste nye værktøj.

Det har leverandørerne selvfølgelig en kommerciel interesse i på den lange bane, men her og nu løfter det undervisningen på erhvervsskolerne med flere karakterer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093