23948sdkhjf

Silkeborgs silkesnor klippet

29 kilometer avanceret motorvej netop åbnet. HKH Kronprins Frederik klippede snoren søndag eftermiddag
Der var tykt af mennesker på det ene spor af den nye motorvej igennem Silkeborg, der blev åbnet søndag eftermiddag, med deltagelse af Kronprins Frederik, der klippede snoren. Den nye motorvej bliver dog først åbnet for almindelig trafik, formentligt engang søndag nat.

Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt lagde i sin tale vægt på det gode samarbejde med Silkeborg Kommune, og den dialog, der fra starten for mange år siden har været ført, for at finde frem til en brugbar løsning.

”Motorvejen er bygget til tiden, og den er faktisk bygget billigere end budgetteret. Det ville være glædeligt, om de ekstra penge kan bruges på andre projekter”, sagde han.
Adm. Direktør for Vejdirektoratet Jens Holmboe mente jo nok at der er blevet larmet lidt i Silkeborg i udførelsesfasen, men at der generelt har været forståelse for, at der har været brug for trafikomlægninger, men at man har bestræbt sig på at gøre det så lempeligt som muligt.
Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V) er stolt af sin nye motorvej:

”Motorvejen har været diskuteret meget, og der har skullet findes mange specielle løsninger. Nogle ville gerne have den, andre ikke. Nu har vi den, og vi er glade for den. Vi har taget den til os” sagde han og understregede den samarbejdsvilje, der har været både med Vejdirektoratet og med entreprenørerne.

Kronprins Frederik ønskede Silkeborg tillykke med den nye vej:
"Jeg har kravlet rundt, gået rundt, løbet rundt i jeres område her. Nu kan jeg så også køre rundt", sagde han og lod saksen klare arbejdet.

Projektet repræsenterer også det dyreste stykke motorvej i Danmark. På det anlægsmæssigt mest krævende stykke, har motorvejen kostet 350 mio. kroner for en enkelt kilometer. Og dét er ikke småpenge, som en af entreprenørerne, nemlig Arkils folk konstaterer:

”Vi har en strækning herinde i byen, som ligger halvanden meter under vandspejlet. Det betyder at vi skulle grave ud og støbe en plade, som er dybt forankret i undergrunden, som motorvejstrachéet kunne hvile på. Det har krævet at vi skulle finde nye løsninger, som man ikke har prøvet før, fordi kloakrør og afvanding skulle ligge ovenpå betonpladen, men jo fortsat under vejen”, forklarer formand i Arkil, Keld Jensen til Licitationen.

Til projektet er der flyttet 4,6 mio. kubikmeter jord, og anlægget har haft et budget på 6,2 mia. kroner. Der mangler fortsat at blive færdiggjort nogle ramper, og det skyldes trafikomlægningerne i Silkeborg, da man skal have trafikken ned på den nye motorvej, før man kan gøre dem færdige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11