23948sdkhjf

Fynsk brolægger kæmper med at skaffe hænder nok

Der er godt gang i brolæggerbranchen, og udfordringen lige nu er at skaffe mand nok til at kunne følge med, fortæller medindehaver af Nordfyns Brolægning
Der bliver ikke siddet på hænderne hos Nordfyns Brolægning, der har base på Sandvadgyden i Søndersø.

Der er godt gang i efterspørgslen på at få virksomhedens medarbejdere ud og løse opgaver, men det er ikke lige nemt at sige ja til de forskellige jobs, fortæller medindehaver af virksomheden, Benny Hansen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Vi har taget en snak med ham om det kommende halve års udfordringer og lyspunkter.

Hvad bliver den største udfordring det næste halve års tid?

”Vores allesammens største udfordring er at finde folk til at udføre alt det arbejde, der er”, siger han og gør opmærksom på, at det allerede er en udfordring nu.

Med til at skabe efterspørgslen generelt på Fyn er store projekter som letbanen, supersygehuset og omdannelsesprojektet Thomas B. Thriges Gade, fortæller han.

”Det er tæt på, at vi er der, hvor vi må begynde at sige nej til arbejde. Kunderne tror, at vi kan komme i morgen, men det kan vi ikke mere. Det kunne vi for et halvt år siden. Nu må vi indskærpe over for dem, at de skal sige til os i god tid, hvis de vil have os til at udføre arbejdet”, siger han.

Hvad håber du, der kommer til at ske i den kommende tid?

”Med den efterspørgsel, der er, så håber jeg, at prismarkedet følger lidt med”, fremhæver Benny Hansen og gør opmærksom på, at der helt frem til 2020-2022 bliver meget at tage fat på på Fyn.

Og Fyn er ikke virksomhedens eneste fokusområde.

”Men når der er så meget at lave i Odense, så kører vi ikke til Jylland medmindre, det virkelig kan betale sig”, siger han og oplyser, at Nordfyns Brolægning lige nu har seks man i Vejle

I alt er de 14 mand i virksomheden plus fire, der er indlejet fast.

Hvad ser du mest frem til?

”Jeg glæder mig mest over, at der er nok at lave til alle mand. At vi ikke behøver kede os”, siger han.

Kom der styr på rekrutteringsvanskelighederne, så ville det være svært at være utilfreds.

”Men der er ikke mange, der vil være brolægger. Det er for hårdt”, siger han.

Serie
Sommerferien er ovre, og selvom bygge- og anlægsbranchen ikke har ligget helt stille, venter nu et travlt halvår forude. Licitationen - Byggeriets Dagblad har i den forbindelse talt med en række ledere om det kommende halve års udfordringer.

Artiklen er en del af temaet Genstart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109