23948sdkhjf

Disse 10 teams kan byde på nye strategiske partnerskaber i København

To delaftaler med byggeopgaver for en samlet værdi på op til 2,9 mia. kroner er i spil
Københavns Kommune har nu udvalgt de 10 teams, der er kan levere tilbud på de nye strategiske partnerskaber, der i fire-årige aftaler skal samarbejde om en række byggeprojekter.

I alt ansøgte 18 byggeteams om prækvalificering til de to delaftaler, som skal medvirke til at sikre bedre og billigere byggeri og færre forsinkelser.

”Vi har i høj grad taget afsæt i byggebranchens egne anbefalinger om innovative udbud og belønning af godt samarbejde. Og vi har haft en god og tæt dialog med markedet inden vores udbud. Alligevel har vi været utroligt spændte på, om byggebranchen også i praksis var klar til at være med her. Så vi er rigtig glade for, at så mange stærke og kompetente teams af virksomheder nu har tilkendegivet, at de gerne vil være med”, siger byggechef i Byggeri København, Rasmus Brandt Lassen, i en pressemeddelelse.

En række rådgivere har således tidligere udtrykt bekymring over de kommende partnerskaber .

Byggeri København har i udvælgelsen af de prækvalificerede byggeteams lagt vægt på ansøgernes erfaring med planlægning, projektering og udførelse af byggeprojekter med lignende størrelse og kompleksitet som i de udbudte delkontrakter.

I vurderingen er der også lagt vægt på erfaring med styring af store byggeprojekter, tidlig inddragelse af entreprenører, erfaring med tillidsbaserede og længerevarende samarbejder samt innovative processer.

To delaftaler

De strategiske partnerskaber er opdelt i to delaftaler, en for byggeri på børne- og ungeområdet og en for byggeri for kommunens øvrige forvaltninger.

Porteføljen på børne- og ungeområdet beløber sig til 2,3 mia. kroner over fire år, mens porteføljen for byggerier inden for kommunens øvrige forvaltninger, er sat til op mod kr. 0,6 mia. kroner over fire år.

De prækvalificerede byggeteams kan kun tildeles én af de to udbudte delkontrakter, men kan afgive tilbud på begge. Hvilke to byggeteams, som vinder opgaven med de strategiske partnerskaber, afgøres først omkring nytår efter en forhandlingsrunde.

De 10 prækvalificerede byggeteams har frist for aflevering af tilbud den 2. september.

Prækvalificerede


Delaftale A (Børne- og ungeområdet)
• Daurehøj Erhvervsbyg A/S med underleverandørerne Kullegaard A/S, arkitektfirma og rådgivende ingeniører Hundsbæk og Henriksen A/S.

• Enemærke og Petersen med underleverandørerne Nøhr & Sigsgaard, arkitektfirma, Kant arkitekter, rådgivende ingeniører Dominia, teknik- og design rådgivningsvirksomhed Norconsult og GHB Landskabsarkitekter.

• Juul & Nielsen med underleverandørerne Barslund A/S, entreprenør, Brøndum A/S, entreprenør, Juul og Hansen arkitekter ApS, rådgivende ingeniører Niras, Holm & Grut Arkitekter, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Kragh Berglund landskabsarkitekter A/S.

• MT Højgaard A/S med underleverandørerne Arkitema, arkitektfirma, rådgivende ingeniører Orbicon og MT 2Højgaard A/S – Design and Engineering

• NCC Danmark A/S med underleverandørerne JJW Arkitekter, Rubow Arkitekter A/S, Lendager Group & Lendager arkitekter, rådgivende ingeniører Alectia A/S og NCC Danmark A/S - Engineering.

Delaftale B (Kommunens øvrige forvaltninger)
• B. Nygaard Sørensen (BNS) med underleverandørerne Mangor & Nagel A/S, arkitektfirma, Cobe Architects, rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen A/S og Mangor & Nagels afdeling for landskabsarkitektur, Plan + Landskab.

• Enemærke og Petersen med underleverandørerne Nøhr & Sigsgaard, arkitektfirma, Kant arkitekter, rådgivende ingeniører Dominia, teknik- og design rådgivningsvirksomhed Norconsult og GHB Landskabsarkitekter.

• Hoffmann A/S med underleverandørerne BBP Arkitekter og rådgivende ingeniørfirma Lyngkilde A/S.

• Jakon A/S med underleverandørerne EKJ, rådgivende ingeniører, arkitektfirmaet Leth & Gori, Rørbæk og Møller arkitekter ApS og Schul landskabsarkitekter ApS.

• Juul & Nielsen med underleverandørerne Barslund A/S, entreprenør, Brøndum A/S, entreprenør, Juul og Hansen arkitekter ApS, rådgivende ingeniører Niras, Holm & Grut Arkitekter, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Kragh Berglund landskabsarkitekter A/S.


Partnerskaberne
De strategiske partnerskabsaftaler skal bidrage væsentligt til kommunens krav om at reducere omkostningerne på byggeområdet – samtidig med at kommunen fastholder eller forbedrer kvaliteten af byggerierne.

Strategiske partnerskaber er fire-årige rammeaftaler om planlægning, projektering og udførelse af byggeprojekter.

Formålet med udbuddet er at skabe en samarbejdsplatform, hvorfra det er muligt at effektivisere byggeriet ved at høste potentialer i Københavns Kommunes store portefølje af byggeprojekter ved gentagelseseffekter, stordrift og tillidsbaseret samarbejde.

Partnerskabsaftalerne medfører, at der for de næste fire år indgås et samarbejde mellem kommunen og et fast leveranceteam af entreprenører, arkitekter og ingeniører omkring eksekveringen af en række af kommunens byggerier.

Rådgiverne bevarer de sædvanlige nøglefunktioner i de tidlige faser, mens den tidlige inddragelse af entreprenørkompetencerne blandt andet skal sikre økonomien, og at projektet er realiserbart.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141